Bedriftskunde? Logg inn eller søk om å bli bedriftskunde her.


FORBEREDELSE 
 
 
OVER NATTEN
 
 


TILBEREDNINGSTID 
 
 
35 MINUTTER
 
 


ANTALL PORSJONER
 
 
4
 
 


VANSKELIGHETSGRAD 
 
 
VANSKELIG 
 
 
%encoded%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%encoded%

HISTORIEN BAK OPPSKRIFTEN

Matlagning er som en fortelling
- fo
rtell din historie

Jag er en ganske enkel person. Jeg har aldri hatt som hensikt å lage vanskelige oppskrifter. Men jeg liker å ha kontakt med mine røtter. Da jeg startet å utforske matkulturen i Los Angeles på alvor innså jeg hvor utrolig mange mashup- og fusion-varianter det finnes. Og det er ofte ganske merkelig blandinger hvor man tar en populær amerikansk rett og gir den en smak fra en annen kultur. Hamburgere i japansk stil. Tacos med inspirasjon fra Korea. Denne gangen bestemte jeg meg for å gjøre enda en stort og supergodt eksperiment.

Denne oppskriften krever både tid og konsentrasjon, men smaken er verdt all tid og anstrengelse. For litt ekte matglede har jeg gleden av å presentere grillet thai-marinerte svinekoteletter med Nam Prik Noom og fiskesaus-karamelliserte nektariner. Det høres helt fantastisk ut å sette tennene i, eller hva? Bare vent til du tar den første biten. 

Fra Beyond the Flame, med Robin Chang.

 
INGREDIENSER SVINEKOTELETTER
 
 

 
4 SVINEKOTELETTER MED BEN - 3,5 CM TYKKE
0,5 DL FINHAKKET HVITLØK
1 FINHAKKET THAICHILI
½ TS MALT KANEL
0,5 DL FINHAKKET KORIANDERSTILK

5 DL MAGGI-SAUS
0,5 DL FINHAKKET GALANGAROT (ELLER INGEFÆR)
1 DL PALMESUKKER (ELLER BRUNT SUKKER)
¼ TS MALT NELLIK
0,5 DL DRUEKJERNEOLJE
 
 
 

 
 INGREDIENSER NAM PRIKNOOM
(thailandsk dippsaus m/chilismak)
 
 
1 FINHAKKET THAICHILI
1 GRØNN PAPRIKA
½ LØK
2 CHIPOTLE-CHILI, TØRKET
5 HVITLØKSFED
1 SS HAKKET INGEFÆR
1 DL HAKKET KORIANDERSTILK
5 FINHAKKET LIMEBLAD
1 JALAPEÑO
2 PASILLA-CHILI
0,5 DL FISKESAUS
1 DL LIMEJUICE
1 DL HAKKET PALMESUKKER (ELLER BRUNT SUKKER)
2,25 DL HAKKET KORIANDER
 
 

 
KARAMELLISERTE NEKTARINER
 
 
 
 
2 GULE NEKTARINER UTEN KJERNE
(ER DET UTENFOR SESONG, BRUK SYLTET FERSKEN)
0,5 DL FISKESAUS
0,5 DL FARIN
 
 
%encoded%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%encoded%

Tilberedelse

Forberedelse av svinekoteletter
- Bland alle ingrediensene til marinaden i en mixer og kjør på full styrke til marinaden er jevn 
- Legg kotelettene i en dyp ovnsbakt form eller lignende
- Hell marinaden over kotelettene og la de marineres over natten, eller i minst 6 timer

Forberedelse av karamelliserte nektariner
- Skjær nektarinene i fire biter

Slik gjør du

1. Trinn for trinn: svinekoteletter
a. Ta opp kotelettene fra marinaden og tørk av overflødig marinade.

b. Legg kotelettene på den varmeste delen av grillen. Grill kotelettene i 2 minutter uten å flytte på de. Snu de 180 grader og grill i ytterligere 2 minutter.

c. Vend kotelettene og gjenta.

d. Sjekk temperaturen inni kjøttet når kotelettene har fått grillstriper. En temperatur på 60 grader gir medium stekt kotelett, noe som passer fint i denne oppskriften.

e. Har ikke kjøttet fått 60 grader kan du flytte det til en svalere plass på grillen til temperaturen nås. 

f. Ta kotelettene vekk fra grillen og la de hvile i 10 minutter før du skjærer de opp.

2. Trinn for trinn: Nam Prik Noom
a. Stek grønn paprika og jalapeño på grillen til skinnet er helt svart.

b. Legg de stekte paprikaene i en skål og dekk over med plastfolie. Sett skålen til siden og la paprikaene fordampe under plasten.

c. Legg løk og tørket chili i ovnen på 175 °C. Stek chili til den dufter og er sprø. Stek løken til den er lett brent på utsiden. Fjern stengler og frø fra de tørkete chilifruktene. 

d. Rens den stekte paprikaen og jalapeño-frukten, men la det være igjen litt av skallet. Det brente skallet gir en røkt og deilig smak. 

e. Legg thaichili, galanga, palmesukker, løk og hvitløk i en kjøkkenmaskin. Mix alt sammen til alt er helt finhakket og nesten som en røre. Smuldre de tørkede chilifruktene i kjøkkenmaskinen og bland det sammen med de andre ingrediensene.

f. Legg den stekte grønne paprikaen, jalapeñoen og fiskesausen i kjøkkenmaskinen. Bland alt periodisk sammen med det andre. Det skal være litt store biter av den grønne paprikaen i sausen.

g. Hell sausen i en skål. Tilsett limejuice, finhakkede limeblad, finehakkede korianderstilker og hakket kroiander. Bland alt sammen med en skje eller en slikkepott. 

h. Smak til. Tilsett mer fiskesaus om det trengs og mer salt og mer sukker hvis det er for sterkt. 

i.  Denne sausen kan lages opptil en uke i forveien og kan oppbevares i fryseren i opptil en måned. Varm sausen opp i en kasserolle når den skal brukes. 

3. Trinn for trinn: karamelliserte nektariner
a. Varm opp en stekepanne på middels høy varme (ca. 4 av 6). Hell opp i sukker og fiskesaus i stekepannen. Vend på stekepannen slik at alt sukkeren dekkes av fiskesausen. Sett ned til middels varme (3 av 6). 

b. Tilsett nektarinene når sukkeret har smeltet. 

c. Kok til sausen har tyknet og glasert nektarinene.

d. Dandér retten ved å legge et tynt lag med nam prik noom i midten på fatet og fordel sausen utover med en sirkelbevegelse. 

e. Deretter legger du en hel svinekotelett, eller i biter, på sausen. 

f.  Legg på mer nam prik noom over kjøttet med en skje. 

g. To nektarinbiter legges opp på kjøttet og avslutt med urtekrydder: 2 myntblader, 2 thaibasilikablader og 4 korianderblader per tallerken. 
 
 

Meld inn retur & reklamasjon

Les mer her
https://www.bauhaus.no/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Bli med i BAUHAUS Premium

Kundeklubben som gir deg tilbud, service og inspirasjon

Avslutt
Legg til i favoritter

Legg til i favoritter

Ved å legge til produkter i favoritter, kan du enkelt få en oversikt over valgte produkter.

Logg inn eller Registrer