Bedriftskunde? Logg inn eller søk om å bli bedriftskunde her.

Pusse opp, tilleggsisolere eller bytte vinduer?
Glem ikke ventilasjon når du skal pusse opp - det påvirker inneklimaet.

Skal du pusse er det viktig å tenke på at det påvirker inneklimaet. Det er viktig å huske ventilasjonen. Ved tilleggsisolering og vindusskifte påvirkes inneklimaet. Boligen blir tettere og det er nødvendig med en gjennomgang av ventilasjonen, for å unngå store problemer både for huset og for helsen til beboerne. 
  
Tilleggsisolering av huset eller bytte av vinduer er en god måte å spare strøm og penger på, og samtidig øke verdien på eiendommen. Men husk at det kan få store, negative konsekvenser for inneklimaet, hvis du ikke samtidig går over ventilasjonen. 
 
I gamle hus hadde man såkalt naturlig ventilasjon, eller selvtrekk som det også kalles. Kort fortalt går det ut på at inneluft varmes opp ved forbrenning (ved, olje, pellets etc.) og ledes ut gjennom pipe og røykrør. Det skaper et undertrykk i huset og frisk luft kommer inn i huset gjennom steder der fasaden ikke er tett, men også til en viss grad gjennom ventiler. På denne måten skapes et naturlig trekk gjennom huset.
Les mer her om de ulike ventilasjonsmetodene. 

Med tilleggsisolering fjernes områder som ikke er tette, noe som er bra, men man må kompensere for ventilasjonen. Dessverre er det noe som ofte blir helt glemt eller dessverre ignorert. En vanlig misforståelse er at det blir dyrt å ventilere og at oppvarmingskostnadene øker betydelig. Selvfølgelig kan kostnadene øke litt, men det trenger ikke være slik. 
 
Med velfungerende ventilasjon øker sirkulasjonen og varmen fordeles bedre i huset. Både du og huset har det bedre. Velger du å ventilere med romventilatorer eller med balansert ventilasjonssystem sparer du energi, samtidig som du får et bedre inneklima. 
 
Å redusere ventilasjonen for å spare energi kan være dårlig valg for helsen. Fuktigheten øker, noe som øker risikoen for fukt- og muggskader. Husk at midd trives i et dårlig ventilert og fuktig miljø, og kan i verste fall utløse middallergi. Dårlig ventilasjon øker også CO2-innholdet i inneluften, noe som kan føre til tretthet, hodepine og konsentrasjonsvansker. 
 
Gjør dette: 
Finn først ut hvilken av de tre ventilasjonstypene huset ditt har. 
Les mer her og følg rådene våre for hver ventilasjonsmetode: 
• Naturlig ventilasjon
• Mekanisk avtrekk 
• Balansert ventilasjon 

Bytte varmekilde
Bytte varmekilde kan ha en negativ påvirkning på inneklimaet, dersom du ikke ser over ventilasjonen. Har du byttet ut oljefyren og har installert varmepumpe eller en annen type varmepumpe, kan det påvirke inneklimaet og du behøver derfor å se over ventilasjonen.

Det å bytte til en mer energieffektiv oppvarmingsmetode,
er  bra både for miljøet og lommeboken din.
Men dersom du glemmer å sjekke ventilasjonen, kan dette heller ha en negativ påvirkning på inneklimaet, enn positivt.
I eldre hus med vedovn eller oljefyr har de varme røykgassene fungert som en motor. De har varmet opp skorsteinen og ventilasjonskanalene slik at den varme luften har steget opp og forårsaket trekk i boligen.
Dette er hva vi kaller naturlig ventilasjon. Resultatet av dette fører til et undertrykk innendørs og luften trekkes inn via ventiler og utette områder.
Når den gamle peisovnen erstattes med ny og effektiv varmekilde, blir murstokken kald og trekket reduseres eller opphøres helt. Resultatet blir energieffektiv oppvarming,
men på bekostning av inneklimaet. Husk derfor å se over ventilasjonen!
 
 

Meld inn retur & reklamasjon

Les mer her
https://www.bauhaus.no/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Bli med i BAUHAUS Premium

Kundeklubben som gir deg tilbud, service og inspirasjon

Avslutt
Legg til i favoritter

Legg til i favoritter

Ved å legge til produkter i favoritter, kan du enkelt få en oversikt over valgte produkter.

Logg inn eller Registrer