Akkurat nå! Fri frakt på bestillinger over 3 000 kr! Les vilkår her.

For et bedre inneklima
Tips og råd for et bedre inneklima

Årsaker til dårlig inneklima
Det finnes flere ulike årsaker til forurensning i huset. Sammen med våre anbefalinger har vi listet opp noen av årsakene til forurensing og hva du kan gjøre ved det. Et sunt og godt inneklima er viktig for at vi skal fungere optimalt i hverdagen. Er inneklimaet dårlig, risikerer vi å utvikle farlige luftveissykdommer og andre helseplager som reduserer livskvaliteten. Ifølge Norges Astma- og Allergiforbund har hele 1.4 millioner nordmenn luftveisrelaterte sykdommer, og mange av disse skyldes dårlig inneklima.

10 tegn på et dårlig inneklima
• Irritasjon i øyne og hals
• Tørr hud og slimhinner
• Rødlig hud og utslett
• Trøtt, hodepine og slapphet
• Luftveisinfeksjoner og hoste
• Sårhet og nysing
• Kvalme og svimmelhet
• Overfølsomme og allergiske reaksjoner
• Dugg på speil og kondens innvendig på vinduer
• Vond og ubehagelig luft

Skap et bedre inneklima
90% av tiden oppholder vi oss inne, det er derfor viktig med et godt inneklima.Vi tilbringer stadig mer tid inne. Hele 90 prosent av døgnets timer. Ettersom vi befinner oss så mye innendørs, er et godt inneklima svært viktig. Et sunt og godt inneklima er viktig for at vi og boligen skal fungere optimalt i hverdagen. Er inneklimaet dårlig, risikerer vi å utvikle farlige luftveissykdommer og andre helseproblemer.

Ved oppussing av eldre boliger foretas ofte energibesparende tiltak som skifte av vindu, tilleggsisolering og oppgradering av varmekilde. Dette påvirker inneklimaet i stor grad og det anbefales å se over ventilasjon i boligen.

Nybygde hus er tette og godt isolerte for å spare energi samt forhindre varmetap. Samtidig stiller byggeforskriftene krav om energieffektiv ventilasjon i boligen. For å sikre dette, kreves det energieffektive ventilasjonsløsninger som tilfører ren og frisk luft, fjerner brukt og forurenset luft og gjenvinner varmen. Flexit har derfor utviklet smarte og energieffektive ventilasjonsløsninger for hele hjemmet, uansett om du skal renovere eller bygge nytt. 

Smarte valg, lønnsomhet og økonomi
Invester i helsen, boligen og lommeboken din. Det å investere i et ventilasjonssystem fra Flexit er på mange måter et smart valg. Det gir deg for eksempel et bedre inneklima, der både du og huset vil føle dere bedre, og det kan til og med være lønnsomt.
90% av tiden vår oppholder vi oss inne og luften inne er ofte dårligere enn den som er ute. Det at alle føler seg bedre av frisk luft vet vi jo, men overraskende nok prioriterer folk flest andre ting som når de for eksempel skal pusse opp.

Det finnes ulike måter å ventilere en bolig; Naturlig ventilasjon, Mekanisk avtrekksventilasjon eller balansert med varmegjenvinning.
Les mer her om hvordan ventilasjons fungerer og hvordan du selv kan forbedre den.

Smarte valg
Selvsagt kan du få et friskere hus og liv med god ventilasjon, men hvordan kan det være lønnsomt å ventilere? Ved å oppgradere fra naturlig eller mekanisk ventilasjon til balansert ventilasjon med varmegjenvinning, vil du fra dag en kunne redusere oppvarmingskostnadene dine og samtidig få et bedre inneklima på kjøpet.

En annen smart løsning er å installere romventilatorer. Enkelt sagt så er romventilator et lite ventilasjonsaggregat med varmegjenvinning egnet i enkelt rom. Romventilator er en fin løsning for deg som skal oppgradere ventilasjonen fra naturlig eller mekanisk ventilasjon, men også som et tilleggsprodukt ved for eksempel utbygging av boligen.
Andre gode eksempler der romventilator gir god ventilasjon er på hytte, gjestehus eller fritidsbolig.
 
 

Meld inn retur & reklamasjon

Les mer her

Bli med i BAUHAUS Premium

Kundeklubben som gir deg tilbud, service og inspirasjon

Avslutt
Legg til i favoritter

Legg til i favoritter

Ved å legge til produkter i favoritter, kan du enkelt få en oversikt over valgte produkter.

Logg inn eller Registrer