Bli medlem i vår kundeklubb og få inspirasjon til ditt prosjekt!
Varemerker

Vedovner er en miljøvennlig energikilde

Når du bruker vedovnen din så forurenser det ikke - så lenge du fyrer på riktig måte og alltid bruker tørr ved. Les mer om hvorfor fyring med ved er karbondioksid-nøytralt.

Miljøvennlig oppvarming med vedovnen
Visste du at det ikke skader miljøet om du fyrer med ved i vedovnen? Vel og merke når man fyrer med tørr ved og tilfører luft på riktig måte. 

En vedovn er koselig, praktisk, økonomisk og et vakkert møbel i stuen eller peisestuen. Men en vedovn er også mye mer enn dette. Når du fyrer på rett måte hjelper du med å beskytte miljøet fra unødige partikkelutslipp.

Når du fyrer med ved utnytter du naturens egen varmekilde - nemlig veden. 

Fyrer du med ved er det karbondioksid-nøytralt
Tre er den mest miljøvennlige råvaren i naturen - ettersom det er karbondioksid-nøytralt.

Hva betyr det?
Det betyr at det nesten ikke har noen ytterligere påvirkning på karbondioksidutslipp i atmosfæren når du fyrer med ved på riktig måte. Naturen er ganske smart innrettet. Tre absorberer like mye karbondioksid fra atmosfæren mens treet vokser som det utgir når treeet brennes. Derfor er det viktig at skogsområdene bevares og at det kontinuerlig plantes nye trær. 

Men om det er en syklus - hvor kommer klimaet ut som vinner?
Klimaet vinner når du bruker ved som oppvarmingskilde i hjemmet ettersom du på sett og vis ikke påvirker klimaet ytterligere ved å benytte kull fra bakken. Som når du fyrer med kull, olje eller gass. Du slipper ikke ut mer karbondioksid i atmosfæren som ikke allerede er en del av det naturlige karnbondioksidkretsløpet. 

Nesten karbondioksid-nøytralt? 
Ja, nesten. Ingen ergikilder er helt 100% karbondioksid-nøytralt. Man bruker fossilt brensel som bensin, når treet kuttes og veden transporteres. 

Men husk -
Man skal fyre i peisen på riktig måte og det gjør man ved å bruke tørr ved. Ellers forsvinner innsatsen for miljøet som røyk fra pipa. 

Visste du at
- Hver nye vedovn kommer til å redusere karbondioksidutslippet med 4 tonn pr år (kilde: Danske Energimyndiheter).
- Det å fyre med ved minsker karbondioksidutslippet (i Danmark) med 1,6 millioner tonn pr år (kilde: Danmarks Energimyndigheter 2007).
- Fyre med ved eller trepellets er den rimeligste måten å varme opp hjemmet ditt på. F.eks. så er vedfyring fem ganger så rimelig enn elektrisk oppvarming (kilde: Dansk Teknologisk Institutt).
 

Meld inn retur & reklamasjon

Les mer her
https://www.bauhaus.no/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Bli med i BAUHAUS Premium

Kundeklubben som gir deg tilbud, service og inspirasjon

Avslutt
Legg til i favoritter

Legg til i favoritter

Ved å legge til produkter i favoritter, kan du enkelt få en oversikt over valgte produkter.

Logg inn eller Registrer

Loading…