Akkurat nå! Fri frakt på bestillinger over 3 000 kr! Les vilkår her.

Bjørkeved
Bjørkeved er en effektiv energikilde som gir en behagelig og god varme i tillegg til en hyggelig atmosfære. Når det gjelder energi, er 1 kg bjørkeved omtrent. 4,2 kWh.

Opptenningsved
Opptenningsved består av brennbart tre skåret i tynne pinner. Opptenningsveden er et rent naturprodukt.

Trebriketter
Trebriketter er et rent naturprodukt som består av overflødig flis fra sagbruk. Produktet inneholder ikke lim eller andre tilsetningsstoffer.

Fordelene ved å bruke trebriketter er mange:
Brikettene har lang brenn- og glødetid, brenner veldig jevnt og avgir svært lite aske og sot. Trebriketter inneholder mye energi og det er derfor viktig å undersøke om ditt ildsted tåler den høye varmen trebrikettene avgir.

Tips for oppvarming med trebriketter
- Tennes best ved bruk av opptenningsprodukter eller glødende undervarme.

Det er viktig at du alltid bruker tørr ved i peisen. Hvis du bruker fuktig ved, vil du ikke oppnå maksimal effekt og varme - det er rett og slett sløsing med penger. Les mer om hvorfor du alltid bør bruke tørr ved og hvorfor dette er den mest miljøvennlige løsningen.

Slik får du mest mulig ut av veden
Effektiviteten til en peisovn defineres av hvor mye varme du får ut av veden. Selvfølgelig ønsker du maks effekt fra veden du har brukt penger, og kanskje også tid på.

De viktigste faktorene for effektiv utnyttelse av veden:
- Bruk tørr ved - Bruk en vedovn hvor design, struktur og teknologi er utviklet for å få mest mulig ut av veden din - Bruk veden på riktig måte

Optimaliser bruken av vedovnen din – Bruk tørr ved
Hvis du fyrer med ved som har et fuktighetsinnhold over 18%, vil effektiviteten til veden reduseres drastisk. Dette skjer på grunn av ufullstendig forbrenning av gassene i treet og varmetapet i pipa. Våt ved reduserer ganske enkelt energi og varme. Grunnen til dette er at hvis du fyrer med våt ved vil mye av varmen bli brukt til å koke bort vanninnholdet i veden. Dette betyr at varmen blir lavere enn om
veden hadde vært tørr, og du får ikke utnyttet mest mulig ut av veden eller vedovnen.

Når du fyrer i peisen med våt ved
Du får ikke optimal temperatur og forbrenning i brennkammeret - Gassene i veden brenner ikke - Varmen du får fra veden er minimal - Energien forsvinner opp i pipa som røyk - Du forurenser miljøet

Ved å fyre med tørr ved og på riktig måte og ved å ha riktig forbrenning, reduserer du varmetapet så mye som mulig.

Visste du at 1 kg tørr ved (fuktighetsinnhold under 18%) inneholder 5,32 kWh energi uavhengig av tresort. (De eneste unntakene er bjørkebark og kvister som slipper ut 20% mer. (Kilde: Lars Myttings bok Massivtre)

I praksis betyr det at 1 kg med ved slipper ut mindre, tilsvarende 3,5 kWh per kilo ved. Tapet oppstår på grunn av fuktighetsinnholdet og på grunn av at vedovnen ikke er i stand til å utnytte veden fullt ut.
 
 

Meld inn retur & reklamasjon

Les mer her
https://www.bauhaus.no/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Bli med i BAUHAUS Premium

Kundeklubben som gir deg tilbud, service og inspirasjon

Avslutt
Legg til i favoritter

Legg til i favoritter

Ved å legge til produkter i favoritter, kan du enkelt få en oversikt over valgte produkter.

Logg inn eller Registrer