Akkurat nå! Fri frakt på bestillinger over 3 000 kr! Les vilkår her.


Spesialjord

Spesialjord er utviklet for bruk der vi har spesielle krav til pH-verdi, langtidsgjødsling samt drenerende og fuktighetsbevarende egenskaper. Spesialjord egner seg derfor utmerket når man ønsker et godt resultat til spesifikke planter.
Rhododendronjord, rosejord og middelhavsjord er eksempler på spesialjord som er spesielt utviklet for å passe til en bestemt plantetype.

Rhododendron jord
Rhododendronjorden er spesielt tilpasset for at Rhododendron og andre surjordsplanter skal trives. Felles for disse er at de liker fuktig jord som ikke overstiger pH 5. Ved for høy pH har disse plantene vanskelig for å ta opp jern, noe som er viktig for god vekst og friske planter. Rhododendronjorden består for det meste av en grov blanding av ukalket torv og bark samt gjødsel og ekstra jern for å gi plantene en god start. Til tross for navnet er Rhododendronjord ikke bare egnet for Rhododendron, men er også ideell for andre surjordsplanter. Eksempler på andre planter som trives om våren.

Rhododendronjord:
• Azalea
• Blåbær
• Gardenia
• Kamelia
• Tyttebær
• Lyng
• Magnolia
• Gul lerkespore
• Trollhassel

Rosejord

Roser er litt mer krevende enn mange andre plantearter og vår rosejord er utviklet spesielt for å gi roser og klematis det lille ekstra for at de skal trives godt. Jorden har et høyt næringsinnhold og inneholder også leire som holder på både næring og vann.

I tillegg er den beriket med gjødsel med høyt kaliuminnhold for å fremme spiring og blomstring. Rosejord kan brukes både til nyplanting og til å forbedre jordplanleggingen, noe som bør gjøres årlig.

Ved jordforbedring blandes rosejorden med eksisterende jord. Gjerne ned til en halv meters dyp. Rundt 15 liter rosejord for en rosebusk gir en god indikasjon på optimal avling

Middelhavsjord

Middelhavsjord er en spesiell jord som er tilpasset for å tilfredsstille middelhavsplanter som sitrus, oliven, oleander og fiken med deres spesifikke krav.

Middelhavsjorden har en litt grovere struktur, som passer i større urner og potter. Den er beriket med leire og mineraler og er lett sur for å fremme opptaket av jern, som gir sunne grønne blader og glade planter.
 
 

Meld inn retur & reklamasjon

Les mer her
https://www.bauhaus.no/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Bli med i BAUHAUS Premium

Kundeklubben som gir deg tilbud, service og inspirasjon

Avslutt
Legg til i favoritter

Legg til i favoritter

Ved å legge til produkter i favoritter, kan du enkelt få en oversikt over valgte produkter.

Logg inn eller Registrer