Akkurat nå! Fri frakt på bestillinger over 3 000 kr! Les vilkår her.

Spar strøm!
Det finnes mye du kan gjøre for å spare på både strøm og kostnader når strømprisene stiger. Her samler vi gode råd og tips til deg som ønsker å senke strømutgiftene på både kort og lang sikt. 

Oppvarmingen i hjemmet står for størstedelen av energiforbruket  i våre boliger. Spar på strømmen ved å senke varmen 1-2 grader i hele huset eller i utvalgte rom, og dermed reduserer du strømbruken og også kostnadene. Om mulig kan temperaturen senkes enda mer på natten. 

Det finnes  flere muligheter som gjør det enkelt for deg å minimere strømutgiftene. 

  • Slå av gulvvarmen, håndkletørkere og annet når det ikke er behov. 
  • Tett vinduer og dører med tetningslister for å forhindre trekk og kulde-innslipp.
  • Eller bytt ut gamle og trekkfulle vinduer og dører for å holde varmen inne .
  • Etterisolere vegger. 
  • Slå av lys i rom du ikke bruker.
  • Bytt ut alle lyskilder med LED-pærer og lavenergipærer. 
  • Bruk WiFi-styrte panelovner og få mer kontroll på oppvarmingen.

En moderne peisovn er designet for å få mest mulig varme ut av veden.

I dag bruker en moderne peisovn alltid 75% av varmen som utvinnes fra en vedkubbe. De beste peisene har til og med en utnyttelsesgrad på over 80%.

Avansert forbrenningsteknikk kombinert med enkle systemer for regulering av lufttilførsel, er forklaringen på den gode forbrenningsøkonomien.  Samtidig sikkerhetsstiller systemet en total og miljøvennlig forbrenning av veden. Dette innebærer bl.a. mindre aske i brennkammeret. 

Nye peisovner gjør peisen til det rimeligste alternativet til å varme opp hjemmet ditt på. Det viser målinger fra Danmarks Teknologiske Institutt. 

Vedfyring kan i beste fall til og med konkurrere med fjernvarme. Elektrisk oppvarming kan være opp til fem ganger så dyrt som vedfyring, viser tallene.

En moderne peisovn utnytter energien i veden bedre enn gamle peisovner. Derimot handler det ikke bare om å kjøpe en ny peis. Det finnes også en hel del tips som kan være lurt å ta med seg på veien for å fyre mest mulig energivennlig. 

Spar på strømmen med tetningslister.
tesa selvklebende tetningslister kan tette glipper og sprekker mellom 1-7 mm og varer alt fra  4 til 15 år. Listene er laget av ulikt materiale; skum, gummi og silikon og tetter på forskjellige måter. Tetningslistene kan redusere dine strømkostnader fra 20% til opptil 40%, avhengig av bygningens stand, vær og energikostnader. 

Hold varmen og spar penger på strømregningen
Om det trekker kaldt i hjemmet ditt kan det være fordi dine nåværende tetningslister er for gamle og har mistet sine gode egenskaper og elastisitet. Det er ikke noe problem. Du kan enkelt bytte de ut. Du må bare velge en tetningslist som passer til det du skal bruke den til. 

Sprekker og glipper som finnes i karmen.
tesa moll tetningslister kan tette glipper og sprekker på opptil 7 mm. Ved å tette vinduer og dører kan du redusere strømbruken raskt og effektivt. Vinduer og dører som er ikke er tette kan utbedres uten å måtte bruke mye penger på bytte de ut. Kvaliteten på skummet, gummien eller silikonet, samt hefteevnen på baksiden av tetningslisten, er helt avgjørende for at listene skal tette effektivt og hvor lenge de varer (og ikke endrer form eller ødelegges når vind og kulde tar tak). 

Få installation till fast pris med Montageservice
%encoded%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%encoded%
 
 

Meld inn retur & reklamasjon

Les mer her

Bli med i BAUHAUS Premium

Kundeklubben som gir deg tilbud, service og inspirasjon

Avslutt
Legg til i favoritter

Legg til i favoritter

Ved å legge til produkter i favoritter, kan du enkelt få en oversikt over valgte produkter.

Logg inn eller Registrer