Akkurat nå! Fri frakt på bestillinger over 3 000 kr! Les vilkår her.

Plantejord

Hva brukes plantejord til?
Plantejord er moldrik og godt gjødslet. Gjødselen i jorden varer ca. 4 uker avhengig av plassering og stell av avlingen. Plantejorden er tilrettelagt for utendørs bruk for planting i hele hagen. Den kan også brukes som jordforbedring eller i pottedyrking av litt mer næringskrevende planter som tomater og andre grønnsaker. Plantejord egner seg ikke til frøsåing og stiklinger, da den er litt for sterkt gjødslet.

Hva inneholder plantejord?
Plantejord er en næringsrik og stabil jord. Den inneholder to ulike typer torv for å gi både god struktur og god vannholdingsevne. Sanden i jorden gir stabilitet og drenering. Mineralgjødsel gir sikker dosering av næringsstoffer til plantene i ca. 3-4 uker og mikronæringsstoffene gir planten tilskudd av viktige sporstoffer for plantens utvikling.

Når bør du velge plantejord?
Plantejord er utmerket til dyrking på balkonger, terrasser, blomsterbed og pallekarmer. Jorden egner seg spesielt godt til planter med litt høyere næringsbehov, som grønnsaker og sommerblomster. Den godt gjødslede plantejorden sørger for at det er nok næring til å gi sultne planter en velbalansert tilførsel av næringsstoffer de første ukene. Vi anbefaler å gjødsle næringskrevende planter litt ekstra eller jordforbedring med en ny runde plantejord for å sikre at planten får optimal næring gjennom hele vekstsesongen.

Guide: slik dyrker du i pallekarm!
Å dyrke i pallekarm er enkelt og har mange fordeler! Siden det er både hel- og halvpaller er det lett å tilpasse dyrkingen til ditt behov. Pallekarmer er stablebare, noe som gjør det enkelt å tilpasse høyden til ulike planters behov for dyrkingsdybde. Fleksibiliteten til karmene gjør det enkelt å lage kreative og vakre løsninger for akkurat ditt vokseområde!

Slik gjør du:
1. Velg et solrikt sted og jevn bakken der du vil at pallekarmen skal stå.
2. Legg markduk i bunnen og la kantene gå litt opp på innsiden av karmen. Dette hindrer vekst av røtter, gress og ugress. Dekk gjerne bunnen med sand- eller lecakuler.
3. Fyll pallekarmen til to tredjedeler med plantejord. Om du vil kan du også blande inn litt kugjødsel i jorden. Press lett til jorden før såing eller planting.
4. Så frøene eller plant plantene i jorden og vann regelmessig med en vannkanne.
5. Legger du fiberduk over pallekarmen, blir jorden noen grader varmere, slik at du kan få en tidligere høsting. En fiberduk beskytter også plantene mot kraftig regn, vind og sollys, samtidig som den holder dyr og insekter unna.
Tips!
Ikke glem å merke det du dyrker med navn slik at du ikke glemmer det du har plantet!
 
 

Meld inn retur & reklamasjon

Les mer her
https://www.bauhaus.no/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Bli med i BAUHAUS Premium

Kundeklubben som gir deg tilbud, service og inspirasjon

Avslutt
Legg til i favoritter

Legg til i favoritter

Ved å legge til produkter i favoritter, kan du enkelt få en oversikt over valgte produkter.

Logg inn eller Registrer