Akkurat nå! Fri frakt på bestillinger over 3 000 kr! Les vilkår her.

Toppdressing

Toppdressing er spesielt utviklet for å forbedre harde/tørre plener og hjelper sandjord med å holde på fuktigheten. Toppdressing inneholder både sand og jord, noe som fremmer veksten av gresset og bidrar til dannelsen av flere nye skudd. Toppdressingen er riktig gjødslet for støtte såing på steder der gresset vokser dårlig eller er for sparsomt.

Hva brukes toppdressing til?
Toppdressing er en jord som brukes til å stelle en allerede etablert plen og er ikke egnet til å legge ny plen. Den er heller ikke egnet for å støtte såing av plener med for store uregelmessigheter. Da kreves det i stedet en grovere byggejord med mer grus for at jorden ikke skal kollapse.

Hvor passer toppdressing?
Toppdressing passer der du ønsker å bli kvitt mose, ønsker en frodigere plen og gi plenen de rette forholdene. Den er også egnet for å støtte såing av plener med bare flekker.

Guide: slik får du en fin plen!
Ønsker du en grønn, tett og fin plen? Ved å støtte plenen hvert år holder den seg tett og fin samtidig som du reduserer risikoen for vekst av ugress og mose. Støttesåing er enkelt å gjøre selv, men morsommere å gjøre sammen. Hvorfor ikke invitere naboene til å støttesåing og kaffe i hagen?

Slik går du frem med toppdressing:
1. Toppdressing er mest nyttig hvis den ligger på bakken. Derfor er det viktig at du starter med å klippe plenen og forsiktig raker bort løst gress.
2. Fordel små hauger med toppdressing jevnt over hele plenen. En til to liter per kvadratmeter er nok.
3. Fordel toppdressingen jevnt over der plenen skal støttes. Bruk baksiden av en rive slik at toppdressingen synker godt mellom gresstråene. Den fine strukturen til toppdressingen gjør at den lett kan finne veien ned mellom gresstråene og nå ned til bakken der den er mest nyttig.
4. Spred deretter et jevnt lag med gressfrø. Husk at en gressfrøblanding består av flere forskjellige typer frø som kan ha ligget lagvis i pakken. Sørg derfor for å blande frøene grundig før du sprer dem over overflaten. Du kan spre frøene for hånd eller ved hjelp av en spreder. Sørg for å spre frøene i to forskjellige retninger for best resultat. Rak gressfrøene forsiktig med en rive og flat til såing slik at frøene får kontakt med jorda. Dette kan du gjøre ved hjelp av en rive eller ved å tråkke forsiktig.
5. Det er viktig at frøene og toppdressingen ikke tørker ut under etablering. Vann derfor regelmessig til det nye gresset har slått rot.
6. Er det store ujevnheter i plenen er det som regel best å bruke toppdressing flere omganger, men la gresset vokse litt mellom hver gang.

Tips!
Bruk toppdressing tidlig på våren eller når du nettopp har klippet plenen tidlig på sesongen. Dette vil forhindre at overflaten tørker ut for raskt.
 
 

Meld inn retur & reklamasjon

Les mer her

Bli med i BAUHAUS Premium

Kundeklubben som gir deg tilbud, service og inspirasjon

Avslutt
Legg til i favoritter

Legg til i favoritter

Ved å legge til produkter i favoritter, kan du enkelt få en oversikt over valgte produkter.

Logg inn eller Registrer