Bedriftskunde? Logg inn eller søk om å bli bedriftskunde her.

Dekkbark

Dekkbark egner seg til bruk der man ønsker å beskytte jorden mot ugress og tørke, da den reduserer behovet for både vanning og luking. I tillegg er dekkbark et dekorativt element under plantene dine. Å dekke jorden med dekkbark er en god måte å jobbe med og etterligne naturen i stedet for å motarbeide den.

Dekkbark gir plantene en god utvikling gjennom jevn bakketemperatur og opprettholdt jordfuktighet. Dekket beskytter planter og busker mot frostskader og uttørking, samtidig som den bidrar til et gunstig klima for ormer og mikrogranismer. Et tykkere lag hindrer også ugress fra frø i å etablere seg.

Fordeler med å bruke dekkbark
• Dekkbarken reduserer fordampning og behovet for vanning.
• Det kveler ugress og reduserer behovet for luking.
• Det stabiliserer jordoverflatetemperaturen og reduserer frost- og tørkeskader.
• Det gagner ormer og annet mikroliv som igjen bryter ned barken og gir plantene litt næring over lang tid og bidrar til en god jordstruktur.
• Dekkbark gir et naturlig «look» og et mer naturlig miljø.

Legge dekkbark – slik gjør du:

Forberedelse
Sørg for å fjerne alt ugress før du legger barken.
Dekning
Legg et jevnt, minst 5-10 cm tykt lag med dekkbark over overflaten du ønsker å dekke. Pass på å ikke dekke tett opp rundt stammen/stilkene til planter, da du risikerer at de kan få råteskader. 1 sekk dekkbark er nok til ca 1-2 m2.
Gjødsling
Takket være den grove strukturen til dekkbarken kan den virke i to til tre år. Etter hvert som barken brytes ned, kan du fylle på med ny bark. Dekker du jorda med dekkbark bør du gjødsle litt ekstra, da barken er ugjødslet og har evne til midlertidig å binde en del av gjødselen på vei ned i jorda. Ved å unngå å dytte dekkbarken ned i jorda og heller kun spre den på overflaten unngår du at den binder næringsstoffer, men gjødsle gjerne med et tynt lag langtidsvirkende gjødsel som kugjødsel før du legger barken.

Tips!
Et 5-6 cm tykt lag med dekkbark gir god beskyttelse for bunndekke. Et 5-10 cm tykt lag egner seg rundt trær og busker.
 
 

Meld inn retur & reklamasjon

Les mer her
https://www.bauhaus.no/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Bli med i BAUHAUS Premium

Kundeklubben som gir deg tilbud, service og inspirasjon

Avslutt
Legg til i favoritter

Legg til i favoritter

Ved å legge til produkter i favoritter, kan du enkelt få en oversikt over valgte produkter.

Logg inn eller Registrer