Akkurat nå! Fri frakt på bestillinger over 3 000 kr! Les vilkår her.

Keramikk er et av de mest klassiske materialene som har stått sterkt i tusenvis av år.

Keramiske fliser utvikles fortsatt i dag og er et av de mest moderne og holdbare materialene,
noe som er av stor betydning for å holde det miljøvennlig.

Keramiske fliser er spesielt verdsatt for sine tekniske og estetiske egenskaper. Den tåler varme, lys, sterke kjemikalier, frost og riper, og er samtidig svært enkel å holde ren. I dag henter vi inspirasjon fra noen av verdens mest ettertraktede materialer når vi produserer en serie. Samlingen vår MARBLE tar oss til Nord-Italia blant de eldgamle marmorbruddene utenfor byen Carrara.

Våre marmorinspirerte fliser kjennetegnes av naturlige årer, dybde, skyggelegging og lag med detaljer som gjør at produktet føles naturtro. I tillegg til å formidle eleganse, klasse og stil, er høy slitestyrke og holdbarhet garantert.

Vi ser en klar trend med granittkeramikk både på gulv og vegger. Produkter som tilhører merket Corso Italia, som Marble, Concrete og Whisper, rettes opp og opprettholder samme kalibrerte størrelse, produsert for å gi full mulighet for å kombinere ulike størrelser i samme legging og opprettholde en jevn fugebredde.

En fugeføring mellom gulv og vegg gir et gjennomtenkt utformet rom. Hos BAUHAUS er det enkelt å velge mellom et bredt utvalg i ulike størrelser med høy grafisk variasjon for å få et mest mulig naturlig resultat. Hvert utseende viser 30-40 forskjellige mønsterbilder, fulle av detaljer og realisert takket være den beste og mest avanserte italienske teknologien.

Fordeler med keramikk

MILJØ
Inneholder ingen plas
t og er fullstendig resirkulerbar

HYGENISK
Forhindrer ba
kterievekst og er veldig lett å holde ren

RESISTENT
Tåler store tempera
turforskjeller og sterke kjemikalier - ideell for gulvvarme

BRANNSIKKER
Ingen utslipp av gi
ftige stoffer ved brann

ALLSIDIG BRUKSOMRÅDE
Passer til alle ro
m

Hva er forskjellen?

VEGGFLISER
Tradisjonelle fliser
er
beregnet for innendørs bruk som veggkledning da de ikke er frostsikre. Veggfliser er glasert med enten en blank eller matt glasur som gjør en flislagt vegg lett å holde ren.

GULVFLISER
Gulvfliser er sliteste
rke og har lav vannabsorpsjon som krever minimalt med vedlikehold. De har høyere mekanisk og kjemisk motstand enn veggfliser og brukes derfor ofte på gulv. Det finnes også frostbestandige fliskvaliteter.

GRANITTKERAMIKK
Gulvfliser med svært la
v vannabsorpsjon og styrkeegenskaper kalles granittkeramikk i Norge, men har ingenting med natursteingranitten å gjøre. Granittkeramikk kan legges utendørs på overflater med stor gangtrafikk og kan sammen med overflatestrukturer sørge for en sklisikker effekt. Den høye sliteklassen gjør materialet egnet i områder med stor belastning, for eksempel på offentlige plasser.

Greit å tenke på når du velger fliser

1. Sjekk flisens egenskaper
Ved valg av fliser er det svært viktig at flisen passer til formålet. Sjekk derfor nøye emballasjespesifikasjonene, informasjonen på nettsiden vår eller snakk med personalet i ditt nærmeste varehus.

2. Kulde og varme
Hvilke temperaturer gulvet vil utsettes for spiller en rolle for valg av flis. Skal du for eksempel legge gulvvarme, må flisen tilpasses for det. Et flislagt gulv som skal legges utendørs må bestå av en flis som er frostsikker hvis den skal tåle vinterens påkjenninger.

3. Har du gulvsluk?
Husk å velge fliser som er mindre enn 20 x 20 cm, for å skape et godt fall mot gulvbrønnen. Alternativt kan du legge mindre fliser rundt selve gulvsluket eller velge et gulvsluk veggnært fra Unidrain som tillater store fliser over hele plassen.

4. Hvor mye trenger du?
På emballasjen står det hvor mange kvadratmeter det er i hver boks. Mål arealet som skal legges og del med emballasjens overflateangivelse for å få riktig antall pakker. Avhengig av størrelsen på flisen og utformingen av overflaten som skal legges, anbefales et tillegg på 10-15 % for spill som oppstår ved f.eks. kapping av flisen. Større fliser krever generelt mer spill enn mindre fliser. For å sikre seg mot senere skader eller behov for å supplere, legg til en reserve på 1-2 kvadratmeter.

5. Kan du supplere på et senere tidspunkt?
Her er det viktig å ta hensyn til brennkoden til platene. På oppsatt flate, vegg eller gulv skal selvfølgelig alle flisene ha samme fargetone eller nyanse. Vær derfor sikker på at alle pakkene tilhører samme merkekode, ellers kan det være forskjell, spesielt i fargetonen. Brenningskoden er angitt på emballasjen. Dette er også grunnen til at du bør kjøpe noen ekstra kartonger som reserve - et senere kjøp betyr risiko for at brennkoden ikke blir å finne i varehuset! Legg til en reserve på 1-2 m2.
 
 

Meld inn retur & reklamasjon

Les mer her
https://www.bauhaus.no/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Bli med i BAUHAUS Premium

Kundeklubben som gir deg tilbud, service og inspirasjon

Avslutt
Legg til i favoritter

Legg til i favoritter

Ved å legge til produkter i favoritter, kan du enkelt få en oversikt over valgte produkter.

Logg inn eller Registrer