Akkurat nå! Fri frakt på bestillinger over 3 000 kr! Les vilkår her.

Vedlikehold av terrasse - trinn for trinn

Tenk med føttene når terrassen skal vedlikeholdes. På sommeren tilbringes mange timer på terrassen med familie og venner, middager og avslapning.
For å gjøre terrassen motstandsdyktig mot ytre påvirkninger, og for at den skal bevare sin fine og naturlige overflate, kreves det at det settes av tid til vedlikehold. 

1. Forarbeid
Begynn med å legge dekkplast over steder du vil beskytte mot terrassevasken, bl.a. planter og andre overflater.

2. Vask terrassen
Skyll terrassen grundig med vann for å fjerne smuss og skitt. Rengjør gjerne terrassen når det regner for at jobben skal være litt smidigere. Påfør terrassevask på vått tre og sørg for at middelet fordeles jevnt utover hele overflaten. Skrubb vekk smuss og gammel olje med en terrassebørste slik at det blir ordentlig rent. Skyll bort rengjøringsmiddelet med rikelig med vann. Bruker du en høytrykkspyler så kan det være lurt å ikke bruke maks trykk, da det kan skade treet. La terrassen tørke ordentlig. 

3. Slip terrassen
Når terrassen er ren og tørr så er det tid for å finne frem slipepeapir og slipeverktøy/maskin. Slip ned overflaten for å fjerne fibrene som har reist seg i treverket, fjerne flis og andre ujevnheter. Slip også ned skarpe kanter og hjørner. Avslutt med å fjerne slipestøvet med en kost. 

4. Olje terrassen
Selve oljebehandligen av terrassen gjøres når terrassebordene er tørre og ikke i direkte sollys. Påfør oljen i samme retning som årringene i treverket. Bruk en pensel for å komme til mellom bordene eller andre utfordrende og tgrange områder. Hvis oljen trekkes raskt inn i treet fortsetter du behandlingen til treet er mettet. Jo flere lag med olje du legger, desto mørkere blir overflaten. Etter ca 30 minutter kan du tørke vekk overflødig olje som ikke treet har tatt til seg. Velg edelolje for harde treslag som eik og teak. I disse tilfellene kan oljen som ikke har trukket inn i treverket tørkes av etter ca 20 minutter. 

Nå har du en barbeint-vennlig terrasse som står i mot vær og andre påkjenninger. Da er det bare å nyte til samme jobben skal gjøres igjen - helst to ganger i året, vår og høst. 

Merk!
- Trykkimpregnert tre skal tørke i minst en sesong før det behandles, uansett om du velger olje eller beis. 
- Overskyet vær er å anbefale.
- Ikke påfør olje på solvarme overflater eller når det regner. Regnet gjør overflaten matt og ujevn.

Nyhet! Beckers biobaserte terrasseolje med langvarig tre-beskyttelse.
Nå blir det enklere å gjøre terrassen og uteplassen klar for sommeren på en måte som er skånsom for miljøet. Elit Bio Terrasseolje er et helt nytt, holdbart og biobasert produkt fra Beckers som gir en såpass beskyttet overflate at du ikke trenger å behandle terrassen mer enn hvert 4. år.
Oljan finnes i tre klassiske farger, svart, brun og grå. Beisen kan også brytes i flere mørkere nyanser. Ettersom oljen har en mørk base så er det en litt mer mørk og dempet fargepalett som gjelder. 


Hva er forskjellen mellom olje og beis?
I tillegg til olje kan du behandle terrassen din med beis. Beis er generelt alltid pigmentert noe som gjør at terrassebeis holder i 3 år på trykkimpregnert materiale. Til sammenligning gjelder behandling med olje i 1 år, men bør helst skje to ganger i året. Bakdelen med beis er at den har en tendens til å legge seg på overflaten av treet og ikke trekke inn i treverket, som oljen gjør. Dette kan føre til at beisen flakker av. Velger du beis så er et tips å påføre tynne lag om gangen, da er det større muligheter for at beisen trekker seg inn i treet. Som med olje, så blir overflaten mørkere jo flere lag/strøk du påfører. 
 
 

Meld inn retur & reklamasjon

Les mer her

Bli med i BAUHAUS Premium

Kundeklubben som gir deg tilbud, service og inspirasjon

Avslutt
Legg til i favoritter

Legg til i favoritter

Ved å legge til produkter i favoritter, kan du enkelt få en oversikt over valgte produkter.

Logg inn eller Registrer