Akkurat nå! Fri frakt på bestillinger over 3 000 kr! Les vilkår her.

Frisk opp hjemmet med malte vegger!

Før du begynner å male 
Først må du velge fargen du vil male veggene dine med. Det finnes farger med ulike glansnivåer og egenskaper. Det kan være smart å kjøpe noen prøvebokser for å teste fargen før du maler alle veggene. Da ser du hvilken farge du liker best og som ser best ut på veggen - også med tanke på lyset. Fargen kan endre seg litt ettersom hvordan lyset står på veggen. En tommelfingerregel er at en dus og dusty farge gjerne avgir mye farge på veggen. Ønsker du en farge som generelt oppleves som roligere bør du velge en matt farge.
Hvis du er ute etter struktur på veggen velger du en rull med lang luv og ønsker du en jevn overflate velger du rull med kort luv. For å male rundt lister, vinduer og stikkontakter bruker du en liten pensel. Er veggene malt tidligere? Da holder det å sparkle hull og andre skader, slip så de spraklede overflatene med et fint sandpapir. Husk å beskytte gulv og lister.


Begynne å male
Første steg når du skal i gang med malingen er å grunne med et lag grunning. Bruk deretter dekkfargen og mal over to ganger. Ofte ser det ganske pent ut allerede etter første malingsstrøk, men for å få et fint sluttresultat bør veggen alltid få to strøk med maling. For å få en jevn overflate bør du gå over med rulle i etterkant. Du finner malingens tørketid på malingsboksen.

Nyt resultatet
Når fargen har tørket og veggene er støvtørre kan du ta vekk dekkpapp og maskeringsteip. Etter dette innreder du rommet på nytt ved å sette møblene tilbake på plass. Kanskje du til og med blir inspirert til å male noen av møblene slik at de får en ny og fresh look. 

Viktig verktøy for deg som skal male møbler og trevirke
Dekkpapp, bøtte, vaskeklut, mikrofiberklut, slipepapir, slipekloss, pensel, malingsrulle, rulleskaft, slipemaskin, innendørs rengjøringsutstyr, penselvask, sparkel, kvistlakk, lakkfarge, grunning. 
 
 

Meld inn retur & reklamasjon

Les mer her

Bli med i BAUHAUS Premium

Kundeklubben som gir deg tilbud, service og inspirasjon

Avslutt
Legg til i favoritter

Legg til i favoritter

Ved å legge til produkter i favoritter, kan du enkelt få en oversikt over valgte produkter.

Logg inn eller Registrer