Akkurat nå! Fri frakt på bestillinger over 3 000 kr! Les vilkår her.

Kappe og Sage

Kappe og Sage - hvilken sag trenger du til hvilke oppgaver? 
Enten du bare skal fikse litt småting i hjemmet eller pusse opp en hel bolig kommer du ikke utenom sagen. Du kommer et stykke med en vanlig håndsag, men på et tidspunkt kan det være smart å se på elektriske verktøy som lar deg arbeide mer effektivt, lenger og med høyere presisjon. Du får dekket de fleste behov med en vanlig håndsag, en stikksag og en kapp- og gjærsag.
Stikksag gir deg stor fleksibilitet, enten du skal sage i mindre eller store trestykker. Styrken til stikksagen ligger i at du raskt og enkelt kan skjære i tre. Du kan skjære ut et hull i benkeplaten til kjøkkenvasken, sage ut et snitt av et bord eller en lekt eller sage hull i en gipsplate. Siden stikksagen føres av hånden bør den ikke brukes for presisjonskutt, siden det kan være vanskelig å få til et helt rett kutt.
Kapp- og gjærsag er et bedre valg om du trenger helt rette kutt. Dette er nødvendig om du skal liste, legge ny platting eller legge gulv. Kappsagen lar deg kutte en planke eller list helt rett, med skråkant eller med gjæret kant. Dette lar deg legge lister rundt en dør eller bord rundt et hjørne med fine avslutninger. Det finnes også mer spesialiserte sager, som sirkelsagen og bajonettsagen.
Sirkelsagen er utformet ganske likt som stikksagen, men har et stort roterende blad i stedet for et blad som går opp og ned. Med sirkelsagen kan du dermed gjøre helt rette snitt over lengre avstander. En sirkelsag med skinne lar deg føre sagen langs en skinne i stedet for med hånden, og er anbefalt om du er avhengig av et helt rett snitt. En annen variant av sirkelsagen er dykksagen.
Dykksagen  gir mulighet for å senke bladet ned i treverket, slik at du kan begynne å skjære midt i et trestykke.
Bajonettsag, som også blir kalt en tigersag, fungerer på samme måte som en vanlig håndholdt sag. Den går frem og tilbake i et raskt tempo, og er et supert valg når man skal rive. Avhengig av hvilket blad man bruker jobber bajonettsagen seg raskt gjennom treverk med spiker, metall eller porebetong. Du kan også fint bruke den til beskjæring av busker og trær. Hos oss i BAUHAUS fører vi også litt større maskiner, som båndsag og bordsag. Dette er maskiner for deg som har litt plass og som skal gjøre mange kutt. En båndsag passer godt for deg som skal gjøre mange rette kutt raskt eller dele et trestykke på langs. Mens båndsagen har et tynnere blad som går opp og ned, har bordsagen et større blad som snurrer. En bordsag er beregnet på litt større trevirke og er det riktige valget om du skal dele plater etter treverk i to. Det er også viktig å bruke riktig tilbehør til maskinen din. Noen blad er laget for å kutte tre mens andre er laget for metall. Hos BAUHAUS finner du et stort utvalg av det tilbehøret du trenger fra leverandører som Ryobi, Makita, Dewalt, Metabo, Bosch, Hikoki, Skil og AEG.
 
 

Meld inn retur & reklamasjon

Les mer her

Bli med i BAUHAUS Premium

Kundeklubben som gir deg tilbud, service og inspirasjon

Avslutt
Legg til i favoritter

Legg til i favoritter

Ved å legge til produkter i favoritter, kan du enkelt få en oversikt over valgte produkter.

Logg inn eller Registrer