Akkurat nå! Fri frakt på bestillinger over 3 000 kr! Les vilkår her.

Slik fungerer det
Her forklarer vi luftens vei gjennom huset - for et bedre inneklima

Frisk luft inn - Tilluft

Den friske luften skal tilføres boligen i soverom, stue og andre oppholdsrom. Har du naturlig ventilasjon eller mekanisk avtrekksventilasjon, løser du det best ved å installere friskluftsventiler i vegg eller vinduskarm. Den beste løsningen er friskluftsventiler i vegg. De har god luftsspredning, noe som begrenser ubehagelig trekk.
Det finnes også lydventiler og ventiler med filter. Flere modeller har effektiv kondensbeskyttelse og utvendig stormkappe.

Tips!
En god tommelfingerregel er å installere en friskluftsventil i hvert soverom og 1-2 ventiler i stue og andre oppholdsrom, eller 1 ventil pr. 25 m2 boareal. Du bør alltid beregne overflaten og dele med 25, så får du frem hvilket antall ventiler du behøver.

Eksempel
 Bolig på 150m2 med fire soverom og en stue/oppholdsrom, trenger 6. stk friskluftsventiler. Det vil si 150m2 / 25.
Monter en i hvert soverom og en til to i stue/oppholdsrom.

Brukt luft ut - avtrekk
Den fuktige og brukte luften skal ut av boligen og dette skal skje via våtrom og kjøkken. Den friske luften skal derimot tilføres boligen i soverom, oppholdsrom og familierom. På denne måten får du riktig luftgjennomstrømning i boligen.

Frisk luft inn der vi trenger det mest, og den forurensede luften ut der hvor fuktighet, lukt, mat osv. oppstår. I hus med naturlig ventilasjon er det greit å forsterke avtrekket med vifter. Flexit anbefaler baderomsvifter med fuktstyring i bad, toalett, dusj og vaskerom. De kan monteres på en eksisterende ventilasjonskanal eller via egen kanal gjennom yttervegg.

Et alternativ til baderomsvifter er å installere et sentralt avtrekkssystem som suger luft fra alle våtrom. Kjøkkenventilasjonen er gjerne via en egen luftekanal. Vil du lufte og samtidig spare energi? Dette gjør du på litt forskjellige måter.

Tips!
Ved montering av baderomsvifte gjennom yttervegg - husk å montere tett gjennomføring og tilbakeslagsspjeld. Dette spjeldet hindrer kald luft i å komme inn utenfra, når viften ikke er i drift. Ikke glem den viktige «gjennomstrømningen» slik at viften får nok luft fra boligen.

Mellom rommene - gjennomstrømning

For at ventilasjonen skal fungere i et hus, må luften kunne sirkulere selv om dørene er lukket. Det gjelder uansett ventilasjonsløsning. Overstrømning kalles også for «Overluft»

Overstrømningen kan løses på flere måter
• Overstrømningsrist i dør eller vegg
• Terskelfrie dører
• Ventilert dørterskel eller gulvlist

Inn til våtrom bør man alltid holde overstrømningen så lavt som mulig slik at ventilasjonen i rommet alltid er maksimal. På den måten tar luften den lengste veien gjennom rommet, ettersom avtrekket (avtrekksluften) skal sitte så høyt som mulig i tilknytning til dusj eller badekar.
 
 

Meld inn retur & reklamasjon

Les mer her
https://www.bauhaus.no/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Bli med i BAUHAUS Premium

Kundeklubben som gir deg tilbud, service og inspirasjon

Avslutt
Legg til i favoritter

Legg til i favoritter

Ved å legge til produkter i favoritter, kan du enkelt få en oversikt over valgte produkter.

Logg inn eller Registrer