Akkurat nå! Fri frakt på bestillinger over 3 000 kr! Les vilkår her.

SKRUTREKKER, DRILL ELLER SLAGDRILL?

Klør du deg i hodet fordi du er usikker på forskjellen? Du er i så fall ikke den eneste. Hvis du ikke er snekker eller håndverker kan det fort bli forvirrende hvilken som skal brukes til hva. Spørsmålene du må stille deg selv er; Hvilke bruksområder har du? Hvilken prisklasse vil du være i? Skal du kjøpe flere maskiner?

SKRUTREKKER

Den enkleste formen for skrutrekker er rett og slett for å skru. Maskinene beregnet for dette har kun bitsholdere og ingen chuck. Dette betyr at du ikke kan justere størrelsen på skrutrekkerhodet. De er laget i et kompakt og lite design, som gir fleksibilitet og god tilgang overalt. Skrutrekkeren egner seg best for enklere prosjekter rundt i hjemmet som ikke krever for mye maskinkraft. Fungerer godt til gipsmaterialer og mykere tre.
Kjært barn har mange navn. Og er du ikke snekker eller håndverker kan det fort bli forvirrende hvilken som skal brukes til hva. Spørsmålene du må stille deg selv er; Hvilke bruksområder har du? Hvilken prisklasse vil du være i? Skal du kjøpe føere maskiner? 


DRILL

Drill er en kombinasjon av en boremaskin og en skrutrekker. Som navnet tilsier kan maskinen brukes til både boring og skruing. En drill er utstyrt med det vi i dag anser som standard; en chuck, innebygd brems og justerbart dreiemoment. Justerbart dreiemoment gjør at du kan tilpasse styrken til det du holder på med. Da er det ingen risiko for å bruke for mye kraft og skru skruen for langt ned. En drill fungerer godt for tre, gips, metall og plast, den kan brukes til det meste, som å justere en vegg eller sette opp en tavle.


SLAGDRILL

Slagmaskinen forveksles ofte med en boremaskin eller en slagbormaskin når det faktisk er noe helt annet. Maskinen er utstyrt med bitsfeste som kun er laget for å stramme skruer. Med sitt lette og kompakte utseende har slagdriveren et mye høyere dreiemoment enn en boremaskin. Slagskrutrekkerens slagfunksjon letter så snart motstanden øker. Den treffer så i den retningen skruen strammes til, noe som betyr at du aldri trenger å gjøre motstand. Dette gjør slagdriveren utmerket å bruke til store prosjekter som å bygge en uteplass eller sette opp et gjerde.

Noe å tenke på

Velg en maskin med ergonomisk håndtak hvis du skal bruke den mye. Voltstyrken viser generelt hvor sterk maskinen er. 18 volt er standard og klarer de fleste oppgaver både ute og inne.
Under 18 volt blir maskinene betydelig svakere og egner seg bedre til enklere oppgaver som å skru opp en hylle eller et brett.
Maskinens volt bestemmer effekten, men det er ikke alt.
Motoren og hvordan boremaskinen er utformet spiller også en rolle. I det store og hele er skrutrekkere utformet på samme måte fra merke til merke. Det kan imidlertid variere internt i de ulike delene. Kvaliteten kan også variere, noe som alle påvirker holdbarheten og hvor mye kraft du faktisk får ut.
Batteriene til drillene har forskjellige amperetimer. Generelt har høyere Ah lengre holdbarhet per ladning - alt avhenger av hardheten til materialet og hvor hardt du kjører maskinen.

FINN SKRUTREKKERE FRA DINE FAVORITTMERKER!

 
 

Meld inn retur & reklamasjon

Les mer her

Bli med i BAUHAUS Premium

Kundeklubben som gir deg tilbud, service og inspirasjon

Avslutt
Legg til i favoritter

Legg til i favoritter

Ved å legge til produkter i favoritter, kan du enkelt få en oversikt over valgte produkter.

Logg inn eller Registrer