Loading

Hylleknekter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.

Den smarteste løsningen – over alt

Med hylleknekter, en pen fjøl eller hylleplate, bor og skrutrekker kan du raskt og enkelt fikse og forvandle alle rom i hele huset.

Mange som bor litt trangt utnytter veggarealet til oppbevaring. Det gir bedre romfølelse og mer plass til å bevege seg. Samtidig kan hyller bidra til å skape et bedre helhetsinntrykk av rommet, fordi møbler og gjenstander blir fordelt slik at alt ikke står tungt på gulvet. Hyller kan gi en god balanse i lokalet, mens det også utnytter rommet i høyden. Her er noen ideer til hva du selv kan utrette med hylleknekter og hylleplater:

  • Hattehylle: I gangen eller entréen er det ofte både luer, votter, sykkelhjelmer og refleksvester rundt omkring på gulvet. Et tips er å få opp en god, gammeldags hattehylle til småting – gjerne rett  over ytterdøren, med en hylleknekt på hver side av døren.
  • Hyller som nattbord: Det er populært å lese litt før man sovner, enten i en god bok eller på mobilen eller nettbrettet. Heng opp et nattbord på veggen over sengen, så har du alltid vekkerklokke eller mobil, vannglass og bok innenfor rekkevidde –og kanskje sengelampen kan stå der?
  • Hyller på kjøkkenet: Viss du interesserer deg for å lage mat, bør du ha en liten hylle til kokebøker oppe i høyden, slik at du ikke risikerer søl eller vannsprut på bøkene. Du kan også velge å sette opp hyller til krydder og te. Hvis du bruker hylleknekter av tre, kan du sette kroker i selve hylleknekten og henge opp kaffekoppene dine.
  • Kontoret: Du kan lage et vegghengt, plassbesparende skrivebord med store hylleknekter. Ingen bordbein å ta hensyn til!

Bruk riktig oppheng

Det er lett å skylde på skruen og veggen, hvis en hylle faller ned – og det er leit skade både veggen, gulvet og de tingene som stod på hyllen. Velge derfor riktig kombinasjon av skruer og hylleknekter den første gangen!

Velg riktig hylleknekt

Ofte er feilen at du har valgt feil oppheng. Noen hylleknekter virker som brekkjern, mens andre gir støtte og hjelper skruen med å bevare grepet i veggen.

En tommelfingerregel er at jo lenger hylleknekten er, jo mer kan hyllen bære.

Forklaringen på hvorfor lengden på hylleknekten gjør så stor forskjell – selv om du bruker de samme pluggene og skruene til å henge opp hyllen – er at større hylleknekter reduserer trekket ut av veggen. Vekten blir fordelt jevnere, og det er mindre belastning på hvert punkt i veggen.

Når du skal velge hylleknekter er det derfor viktig at du har tenkt over hva du skal sette på selve hyllen. Bøker skaper mye belastning, men for lette pynteting til pynt holder det med små og mindre dominerende hylleknekter.

Velg riktige skruer og plugger

De fleste som er vant til å fikse småting i hjemmet – slik som å sette opp hyller – har en verktøykasse eller utstyr liggende. Ofte hører det en god samling skruer og plugger til, som man har samlet sammen i løpet av årene. Her er det viktig å være kritisk når man skal skru opp hylleknektene! Ofte kan du skru skruer direkte inn i en trevegg, men i mur-, gips- eller betongvegg må du bore hull først og deretter sette i en plugg, slik at ikke veggen smuldrer når du skrur fast hylleknekten.

Husk også å velge riktig lengde på skruen – ofte må du ha minst 5-6 cm lange skruer til hyller. Vanligvis står det på pakken hvor mye belastning de tåler, så unngå å bruke tilfeldige skruer som ligger og slenger i verktøykassa.

Vennligst tast inn ditt postnummer for å beregne frakt

Avbryt