Laster inn

Filter by:

Filter
 1. Energieffektiv avfukter og varmepumpe WPF52 - 380 m² - Woods
  Energieffektiv avfukter og varmepumpe WPF52 - 380 m² - Woods
  26 99900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
 2. Luftavfukter DS15F - Woods
  Luftavfukter DS15F - Woods
  4 99900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
 3. Luftavfukter TDR28FS 140 m² - Woods
  Luftavfukter TDR28FS 140 m² - Woods
  7 49900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
 4. Luftavfukter TDR36FS - 160 m² - Woods
  Luftavfukter TDR36FS - 160 m² - Woods
  7 99900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
 5. Luftavfukter MRD10 40 m² - Woods
  Luftavfukter MRD10 40 m² - Woods
  1 99900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
 6. Luftavfukter DS40FS 235 m² - Woods
  Luftavfukter DS40FS 235 m² - Woods
  5 49900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
 7. Woods luftavfukter WCD-6 570 m²
  Woods luftavfukter WCD-6 570 m²
  13 99900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
 8. Woods luftavfukter MRD-20 100 m²
  Woods luftavfukter MRD-20 100 m²
  3 29900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
 9. Luftrenser ELFI150 - 30 m² - Woods
  Luftrenser ELFI150 - 30 m² - Woods
  2 99900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
 10. Luftavfukter MRD17 - 80 m² - Woods
  Luftavfukter MRD17 - 80 m² - Woods
  2 99900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
 11. Luftrenser ELFI300 - 60 m² - Woods
  Luftrenser ELFI300 - 60 m² - Woods
  4 49900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
 12. Luftavfukter WPF100 - 760 m² - Woods
  Luftavfukter WPF100 - 760 m² - Woods
  24 99900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
 13. Luftavfukter MD12 - 50 m² - Woods
  Luftavfukter MD12 - 50 m² - Woods
  2 89900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
 14. Luftavfukter og luftrenser AD20 - Woods
  Luftavfukter og luftrenser AD20 - Woods
  4 89900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
Bruk fallende rekkefølge

Woods

Woods er navnet du skal huske hvis du opplever høy fuktighet eller dårlig inneklima i boligen din. De er nemlig verdensledende når det gjelder luftavfuktere og tilsvarende installasjoner. Luftavfukterne til Woods blir stadig trukket fram ved tester av slike apparater.

Woods har også en sold stilling hos BAUHAUS hvor vi fører flere av deres modeller for luftavfukting i boliger og andre bygninger. Den største forskjellen mellom de ulike avfukterne er kapasiteten for området de er ment å arbeide på. Men vi har også andre ting fra Woods, som kombinerte avfuktere og varmepumper, og luftrensere.

Hva en Woods luftavfukter gjør med luften

Når det begynner å lukte mugg, er det på høy tid med en luftavfukter. Men hvordan jobber den egentlig? Den vanligste metoden er at den drar inn luften i rommet og derpå skiller ut fuktigheten. Deretter avkjøler den dampen slik at den får en flytende form. Den forvandler den til vann med andre ord. Og vannet tømmer du enkelt ut i nærmeste avløp.

Dette kalles også kondens-avfukter. Den fungerer ideelt i temperaturer mellom 5 og 35 varmegrader, men anbefales normalt ikke dersom det er kjøligere enn dette.

Det kan være en uoppvarmet garasje, en stall eller ei hytte. Utgangspunktet er at det er frostfritt men at det none ganger kan krype under null grader på gradestokken. En apsorpsjons-avfukter jobber på en litt annen måte enn en kondens-avfukter, og takler disse omstendighetene. Blant annet er de vanlige på byggeplasser.

Bemerk også at du ikke skal bruke avfukteren i for lang tid. Når fuktigheten har kommet til et nivå på 12-15 % luftfuktighet, er det på tide å stoppe. Blir luften tørrere enn det, kan det påvirke trevirket i boligen med fare for at det sprekker.

Hvor skal du ha luftavfukteren?

Luftavfukterne fra Woods er tilpasningsdyktige, og kan settes de fleste steder du finner plass til den.

Det ideelle for optimal effekt er imidlertid at du setter den så nær midten av rommet som mulig, på et stabilt underlag. Da kan den jobbe systematisk i 360 graders vinkel. Dessuten kan den gjerne stå litt høyt, på et eventuelt underlag. Ettersom vanndampen siver oppover, får den maskinen lettere tak i den.

En annen måte du kan hjelpe luftavfukteren med å gjøre jobben på kortest mulig tid, er å lukke vinduer og stenge all ventilasjon. Luft som siver inn utenfra vil normalt inneholde fuktighet.

Det samme gjelder for oppvarmingen av boligen. Avfukteren jobber best alene, så steng av varmen. Varm luft inneholder som regel mer damp.

Når er det for fuktig?

Det er slik med fuktig luft som så mye annet; verken for mye av det eller for lite av det er bra.

I et for fuktig miljø vil støvmidden kunne boltre seg. På sikt vil fuktigheten medføre helseproblemer. Allergikere og astmatikere vil derimot merke det godt på et mye tidligere tidspunkt. Tørrhet vil likeledes føles ubehagelig innendørs.

Det er vanskelig å gi eksakte anbefalinger for fuktigheten i beboelsesrom, men som et utgangspunkt regner vi med at relativ luftighet (RF) som måles på hygrometeret befinner seg fra 15-30 RF på vinteren og mellom 40 og 60 RF i sommermånedene. Ved luftfuktighet over 80 RF er det fare for muggskader.

Uten hygrometer er det for eksempel et sikkert tegn på høy fuktighet når det lukter «kjeller». Se også om du har dugg på innsiden av vinduet, eller misfarging på de nederste vinduslistene. Dersom tapetet løsner eller malingen skaller av, har du sannsynligvis hatt et fuktproblem i lengre tid.

Andre tiltak for å senke luftfuktigheten

Først må du finne kilden. Hva er det som gjør inneluften så fuktig?

Den vanligste årsaken er innendørs tørking av klær. En vanlig klesvask som står til tørk produserer damp fra rundt regnet to liter vann. Og når det først er fuktig luft, vil vasken bruke desto lenger tid på å tørke. Tørking bør ikke foretas i rom der dere oppholder dere, og aller helst bør det skje utendørs.

Jevnlig utlufting er et annet velkjent tips for å forbedre inneklimaet. La den gamle brukte lufta slippe ut, og ny frisk luft komme inn. I moderne bygninger med høy isolasjonsfaktor er dette desto viktigere. (Det betyr ikke at vinduene skal stå åpne hele tida).

Hvis lufta på den annen side er for tørr, kan en luftfukter fra BAUHAUS gjøre jobben bedre. Tørr luft er ofte et problem på vinterstid i Norge. Se gjerne alle våre produkter for godt inneklima før du gjør opp en mening om hva du trenger. De beste prisene finner du uansett her hos oss.

Vennligst tast inn ditt postnummer for å beregne frakt

Avbryt