Laster inn

Filter by:

Filter
 1. Rockwool isolasjon Flexi A-plate® 70 mm 5,52 m²
  Rockwool isolasjon Flexi A-plate® 70 mm 5,52 m²
  33900 /m2
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
  Produktet er kun tilgjengelig i varehus
 2. Rockwool isolasjon Flexi A-plate® 98 mm 4,14 m²
  Rockwool isolasjon Flexi A-plate® 98 mm 4,14 m²
  27900 /m2
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
  Produktet er kun tilgjengelig i varehus
 3. Rockwool isolasjon Flexi A-plate® 250 mm 2,07 m²
  Rockwool isolasjon Flexi A-plate® 250 mm 2,07 m²
  28900 /m2
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
  Produktet er kun tilgjengelig i varehus
 4. ROCKWOOL ISOLASJON FLEXI A-PLATE® 300 MM 1,38 M²K
  ROCKWOOL ISOLASJON FLEXI A-PLATE® 300 MM 1,38 M²K
  35900 /m2
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
  Produktet er kun tilgjengelig i varehus
 5. Rockwool isolasjon Flexi A-plate® 198 mm 2,07 m²
  Rockwool isolasjon Flexi A-plate® 198 mm 2,07 m²
  28900 /m2
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
  Produktet er kun tilgjengelig i varehus
 6. Rockwool isolasjon Flexi A-plate® 148 mm 2,76 m²
  Rockwool isolasjon Flexi A-plate® 148 mm 2,76 m²
  28900 /m2
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
  Produktet er kun tilgjengelig i varehus
 7. Rockwool isolasjon Flexi A-plate® 50 mm 6,102 m²
  Rockwool isolasjon Flexi A-plate® 50 mm 6,102 m²
  5228 /m2
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
  Produktet er kun tilgjengelig i varehus
Bruk fallende rekkefølge

Rockwool

Rockwool lager akkurat det høres ut som hvis du oversetter det direkte fra engelsk; nemlig steinull. Steinull er et av de mest brukte isoleringsmaterialene i norske hjem ved siden av glassull.

Alle som har vært i nærheten av oppussing, husbygging eller byggeplasser, har sett navnet Rockwool før. Det er ikke sikkert alle vet at det er en dansk bedrift, men Rockwool er uansett en av verdens største bedrifter når det kommer til isolering av boliger. Dette er isolasjonsprodukter som er gjennomtestet og i ypperste kvalitet. Resultatet er isolasjon som sørger for å holde boligen varm og gjøre den mer energieffektiv.

Hovedkvarteret til Rockwool befinner seg i Danmark, som det har gjort siden starten i 1937. To etablerte investorfamilier, Henriksen og Kähler, slo seg sammen og skaffet maskin-tegningene fra det kjente konsernet Baldwin-Hill som hadde begynt steinullproduksjon i industriell målestokk et par år tidligere.

I dag er Rockwool en internasjonal merkevare. Kähler-familien sitter fortsatt i ledelsen, men driften har ekspandert fra en liten fabrikk i Hedehusene til bortimot 30 produksjonssteder fordelt over tre kontinenter. Til sammen sysselsetter disse mer enn 10 000 ansatte. Alt er kombinert med et verdensomspennende salgsnettverk.

Rockwool-isolering er brukt i verdenskjente bygninger som Empire State Building i New York, Eiffeltårnet i Paris, Olympia-stadion i London og Bolsjoj-teatret i Moskva. Så kommer det selvfølgelig millioner av private boliger rundt omkring særlig i planetens kjøligere strøk.

Slik lages steinull

Produksjonen foregår ved at man knuser basalt-steiner, stålslagg, kull og koksbriketter og tilfører kassert eller gjenbrukt steinull. Det siste utgjør 80 % av massen. Så gjennomblåses det hele med varmluft på 700 grader.

Det fører til at steinmassen danner lange tråder som blir til fibre. Sammen blir de til steinullplater. Deretter herdes materialet ved 250-300 grader i en halvtime, før det kjøles ned til romtemperatur.

Det ferdige materialet skjæres til som praktiske steinullsmatter.

Dette brukes steinull til

Steinull bruker du til isolasjon av nye bygninger og til etterisolering.

Vi snakker blant annet om

 • Isolering av fasade
 • Isolering av loft
 • Isolering av etasjeskiller
 • Kjellerisolering
 • Isolering av rør
 • Hullmurisolering

Det fungerer slik at stillestående luft mellom fibrene i isoleringen blir oppvarmet. Ettersom lufta ikke beveger seg, betyr det at isoleringen holder på varmen. Steinull regnes derfor å være et materiale med særlig god isoleringsevne.

Steinull et av de foretrukne isolasjonsmaterialene

Steinullen var heldigvis et etablert produkt da vi satte i gang med gjenoppbyggingen etter krigen. Mulighetene den gangen var enten glassull eller steinull.

En ny boom for isoleringsbransjen kom i forbindelse med oljekrisen på 1970-tallet. Særlig kaldt ble det for det som hadde oljefyr. Folk begynte å tenke på å etterisolere husene sine.

I den forbindelse utviklet Rockwool et granulatprodukt. Det kunne sprøytes rett inn i bygningskonstruksjonen gjennom hull i murverket, lofts- eller gulvbekledningen.

I nyere tid er god isolasjon på dagsorden med tanke på energisparing. Jo bedre isolert boligen er, desto mindre trenger man å fyre. Ved nybygg er dette nedfelt i bygningsforskrifter.

Fordeler med steinull

Steinull suger ikke til seg fukt, slik som for eksempel treverk kan ha en tendens til å gjøre. Det kommer av at det er et uorganisk materiale

Steinull har en varmeisolerende effekt som er godt dokumentert, Det kan også bekreftes av mange fornøyde brukere.

Steinull er ikke brennbart. Den er allerede varmebehandlet og herdet ved høy varme. Dette er i motsetning til for eksempel trefiberisolasjon.

Steinull er lett å håndtere. Alle kan løfte ei plate med steinull. Det lar seg også lett komprimere under lagring og frakt.

Steinull isolerer godt, og er med det et viktig miljøpolitisk instrument. Boligene våre står tross alt for 40 % av CO2-utslippene. Med riktig isolasjon og god etterisolering, kan vi redusere dette betydelig. Steinull blir også i stor grad resirkulert og brukt på ny.

Slik isolerer du selv

Det er mulig å utføre etterisolering selv. Det kan være i forbindelse med et ubenyttet loftsrom eller et tilbygg.

Du bruker vanlige Rockwool-plater. Det du må passe på er at platene legges inntil hverandre i skjøter. Det gjør at du unngår «kuldebroer hvor vinterkulda kan lure seg gjennom isolasjonsmaterialet.

Når du jobber med steinull skal du passe på å dekke mest mulig hud. Du skal også bruke ansiktsmaske. Da slipper du irritasjon i huden eller i luftveiene. Det er også viktig å gjøre grundig rent etterpå, slik at det ikke ligger igjen støv eller biter av steinull.

Isoler med produkter fra BAUHAUS

Vi har det du har bruk for av isolasjon og tilbehør i vår byggevareavdeling. Foruten steinull fra Rockwool, fører vi glassull fra Glava. De er også mulig å finne tak, trapper, takrenner og vinduer til byggeprosessen din.

Besøk et av varehusene våre på Vestby eller Liertoppen og se hva du trenger. Det er også mulig å bestille fra nettsiden vår.

Vennligst tast inn ditt postnummer for å beregne frakt

Avbryt