Laster inn

Filter by:

Filter
 1. Jordan forlengerskaft Ulitmate Karbon 105-180 cm
  Jordan forlengerskaft Ulitmate Karbon 105-180 cm
  1 19900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
  Produktet er kun tilgjengelig i varehus
Bruk fallende rekkefølge

Jordan

Jordan er en institusjon innen norsk børsteproduksjon. Det er også med en viss stolthet vi kan se en norsk bedrift også gjør suksess i utlandet. Nå er Jordan mest kjent for sine tannbørster, men de har óg et stort utvalg av malerpensler og malerutstyr. Det fører vi også på BAUHAUS.

Fortsett og les, og du vil få et overblikk over og veiledning i bruk av Jordans pensler. Vi vil også ta en kikk på dette suksessfulle foretakets historie.

Slik velger du riktig malerpensel

De kommer i forskjellige former og i ulike størrelser. Universalpenselen er ennå ikke oppfunnet, og du gjør lurt i å velge den riktige penselen til den jobben som skal gjøres. Vi snakker blant annet om

 • Fasadepensel
 • Vinklet pensel
 • Interiørpensel
 • Rundpensel
 • Ovalpensel

Fasadepenselen bruker du utendørs. Husvegger er store flater og underlaget gjerne krevende. Til det trenger du en solid pensel med betydelig større tykkelse enn interiørpenselen. Den bør også ha egenskapen til å ta opp i seg mye maling når du dypper den. I motsatt fall vil du holde på en stund.

Den vinklede penselen er vanlig i bruk hos fagfolk, og ikke uten grunn. Den brukes for å komme godt til i hjørner og andre vanskelige tilgjengelige steder. Slik er den et supplement til fasadepenselen eller rullen. Vinkelen gir også bedre kraft og sparer håndleddet og armene. En vinklet pensel kan brukes til fasade, terrasse, vegger, tak og gulv.

Interiørpenselen kommer både i en flat og en skråstilt utgave. Skråpenselen er fin å bruke der du trenger litt ekstra presisjon eller finish. Størrelsen på penselen velges ut fra hvor stor flate du vil male. Mindre pensel brukes til detaljer og pirk. Dører eller treverk males helst med interiørpensel.

Rundpenselen har en avrundet bust. Den er fin til maling av sprosser eller liknende.

Avslutningsvis har vi ovalpenselen. Den bruker du til presisjonsmaling av profiler. Det kan være vinduer, dører eller profilert treverk.

Annet malerutstyr fra Jordan

Du finner alt du måtte trenge her på BAUHAUS-sidene.

Vi har selvfølgelig ruller og rullesett. Du velger rull ut fra underlaget som skal males. Det er ruller for glatte flater, jevne eller grove underlag. Én malerullbøyle kan brukes til flere ruller. For takmaling er det praktisk med et skaft festet til rullen.

Selv om du gjør så godt du kan for ikke å søle mens du maler, er det godt å ha malingfjerner i huset når uhellet er ute. Selv proffene må til tider fram med tørkekluten.

Når det gjelder selve malingen, finner du det du trenger på denne BAUHAUS-siden.

Jordans historie

Jordan har sitt preg på norsk merkevareoppbygging. Fremfor alt var det figuren som lærte barna å pusse tennene sine med slagordet: «Jonatann fra Jordan vet hvordan». Han dukket opp i 1973, og det resulterte etter hvert i en Jonatann-klubb med mer enn 7 000 medlemmer.

Men det begynte allerede i 1832. Da etablerte den danske kammakeren Wilhelm Jordan butikken sin i Skippergata. Kunsten hadde han lært i Tyskland, og nå søkte han lykken i Norge. I 1845 startet han som en av de første i Norge med børstebinderi. Ekspertisen ble innhentet fra Tyskland. Tretti år senere innfører sønnen hans, Fredrik Wilhelm, piassavakosten til feiing av norske gater.

Når vi kommer fram til 1920 har Jordans børster blitt et kjent begrep. «Vi børster landet» var slagordet, og med sine markedsandeler var det langt på vei en korrekt observasjon.

På 1920-tallet innledes også det som skulle bli Jordans største suksess, produksjon av tannbørster. Den første fabrikken sto klar på Sinsen i 1933. Ved utgangen av 2. verdenskrig var det lange ventelister på børster og koster fra Jordan.

Denne suksessen ga grunnlag for ekspandering, først til de nordiske landene og deretter til resten av Europa. I dag er Jordan en del av Orkla-konsernet, men har beholdt sin selvstendige profil. Produksjonen er i sin helhet lagt til utlandet.

Alt til malerjobben og mye annet får du hos BAUHAUS

Du maler selvfølgelig ikke med pensler alene. Vi har malingen du trenger både innendørs og utendørs.

Dessuten har BAUHAUS en stor byggevareavdeling hvor du finner det du har bruk for til oppussing og egne prosjekter. Har du behov for råd og veiledning kan du ta kontakt med vår avdeling for kundeservice her.

 

Vennligst tast inn ditt postnummer for å beregne frakt

Avbryt