Laster inn

Beklager, vi fant ingen treff. Vennligst prøv med et annet søk.

IFÖ – toalettet for den moderne husholdning

IFÖ er porselenspesialisten som lager tidsaktuelle toaletter basert på skandinavisk designtradisjon. Lokalisert ved Ivøsjøen i Sverige, forsyner de store deler av Norden og Europa for øvrig de aller viktigste møblene til baderommet. 

Du som er i den situasjon at du trenger et nytt toalett bør fortsette å lese om alle variasjonene i finesser og design som vedhefter de nye IFÖ-toalettene. Her får du informasjon om forskjellige skyllesystemer, Rimfree-funksjon, clean-glasur soft-close toalettseter, vedhengte og gulvstående toaletter. Du kan også lese om andre baderomsprodukter fra IFÖ.

Historien bak IFÖ

Men la oss først gå tilbake i tiden, for å se bakgrunnen til at vårt broderland har fostret en slik gigant i porselensverdenen.

Området rundt den vakre Ivøsjøen i den nordlige delen av Skåne er nemlig svært rikt på mineraler. Det var det den tyske geologen Gerard de Geer og den lokale dyrlegen snakket om da de spaserte i området en gang på 1880-tallet. Det medførte at de i 1887 dannet en virksomhet for utvinning av mineralene kalk og kaolin.

Navnet på bedriften ble skapt av de tyske arbeiderne som kom for å jobbe der. De leste selvfølgelig v-en i Ivøsjøen på tysk vis, altså som en f. Derfor tok man like gjerne den betegnelsen som navn.

Men det var ikke før porselenrevolusjonen på 1930-tallet det virkelig tok av for bedriften og det lille lokalsamfunnet rundt sjøen. Da toalettfunksjonen ble flyttet fra uthusene og inn i hjemmene til folk, steg behovet for porselen. Og det var ikke lenger bare overklassen som skulle utstyres med slike bekvemmeligheter. IFÖ kjente sin besøkelsestid, og like siden har de vært ledende på forsyning av baderomsmøbler.

Vegghengt eller gulvstående toalett?

IFÖ har begge deler, så valget er ditt. De fungerer på akkurat samme vis, men det vegghengte er noe dyrere. På den annen side sparer du plass på badet ved at toalettet er montert på veggen. I et lite bad betyr det ekstra mye, og det lett modernistiske uttrykket er også stadig mer populært. I et større bad kan det fremme en minimalistisk stil.

Men vær oppmerksom på at dersom du har et gulvstående toalett fra før, må røropplegget endres dersom du vil bytte til et veggmontert.

Rimfree utforming uten skyllekanten

De nye toalettene fra IFÖ kommer uten synlig skyllekant. Grunnen til det er at det lett fester seg smuss under kanten, og at bakterier og andre uhygieniske værelser kunne føle seg relativt trygge der. Rimfree utforming gjør selve rengjøringen lettere, og gjør skyllingen effektiv. Dobørsten blir nærmest arbeidsløs.

Et annen finesse IFÖ har laget for å lette rengjøringen, er belegget med Clean-glasur som omfatter hele porselensflaten, ikke bare i kummen og på sidene. I tillegg til dårlig feste for smuss som bakterier kan bosette seg i, gir det også materialet en større motstandsdyktighet mot riper.

Fleksible skyllesystemer

Alle produkter fra IFÖ blir nå laget med tanken på vannbesparelse og økologisk bærekraft i bakhodet. Derfor er toalettene utstyrt med to skylleknapper. Den lille knappen utløser et skyll tilsvarende to liter vann, og den andre fire liter. Tanken er at man bruker den lille, og eventuelt trykker to ganger dersom det ikke er nok.

På de mest moderne toalettene kan du også stille inn mengden med skyllevann selv. Det er også mulig å kjøpe separate trykknapper til IFÖ-toaletter. Med en IFÖ sensor kit kan du i tillegg få en berøringsfri utløsning av skyllemekanismen. Du bare fører hånden overo, og unngår å spre ytterligere bakterier slik du gjør ved å trykke på knappen.

Valgfrie toalettseter

Setet følger vanligvis ikke med når du kjøper toalett. Det kommer av at folk helst selv vil velge det de mener passer best til badet. Kjøper du et sete med soft-close funksjon medfølger en selvdempende lukkemekanisme.

Her på BAUHAUS kan du også finne mange andre typer toalettseter.

Design i verdensklasse

IFÖ tar design alvorlig. Knud Holscher er professor i industrielt design, og han samarbeider med IFÖ blant annet på deres Sign-modeller. Det vegghengte Sign Art –toalettet ble da også belønnet med den internasjonale designprisen Red Dot Sign Award. Holscher og IFÖ vil jobbe videre for å sprenge grensene for hva et baderom kan være.

BAUHAUS har de beste prisene på IFÖ-produkter

I tillegg til ovennevnte fører IFÖ en rekke andre produkter, som servanter, baderomskap, ventiler, diverse midler for stell av porselen og freshtabletter for bedre hygiene. BAUHAUS gir deg gode priser fordi vi handler stort.

Vennligst tast inn ditt postnummer for å beregne frakt

Avbryt