Laster inn

Filter by:

Filter
 1. Alaska hånddesinfeksjonsgel
  Alaska hånddesinfeksjonsgel
  2990
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
 2. Isfjerner trigger blå 500 ml - Bauhaus
  Isfjerner trigger blå 500 ml - Bauhaus
  2990
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
  Produktet er kun tilgjengelig i varehus
 3. Alaska silikon med pensel 100 ml
  Alaska silikon med pensel 100 ml
  2990
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
  Produktet er kun tilgjengelig i varehus
 4. Alaska duggsvamp
  Alaska duggsvamp
  2990
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
  Produktet er kun tilgjengelig i varehus
 5. Vinterspylervæske 3 L -21°C
  Vinterspylervæske 3 L -21°C
  2990
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
  Produktet er kun tilgjengelig i varehus
 6. Alaska låsolje de-icer 50 ml
  Alaska låsolje de-icer 50 ml
  2990
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
  Produktet er kun tilgjengelig i varehus
 7. Alaska isskrape svart
  Alaska isskrape svart
  2990
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
  Produktet er kun tilgjengelig i varehus
Bruk fallende rekkefølge

Alaska

Alaska er varemerket med det kalde navnet. Produktene deres er da også rettet mot kalde forhold. Alaska ruster deg mot den kalde vinteren i form av et rikelig tilbud av isfjernere, isskraper, vindusspylervæsker og låseolje. Sørg for å være riktig rustet når kulda setter inn. Du finner det på BAUHAUS.

Å kjøre med skitne eller gjenisede vinduer er ikke tilrådelig. Den uklare sikten utgjør en betydelig trafikkrisiko. Det er da heller ikke uvanlig at politiet stopper bilførere som har slurvet med dette, og utdeler klekkelige bøter.

Klar sikt også på vinterstid

Så selv om du er sent ute når du skal jobben, bør du ta deg tid til å få alle rutene isfrie før du legger i vei. Tar ikke kosten det, må du til med skrapa. Sørg for å ha ei som gjør jobben. Den bør være helt stiv. Hvis den bøyer seg, tar den dårligere. Ei isskrape med håndtak er å foretrekke framfor de helt firkantede som ofte deles ut til reklameformål.

Er du helt i beit for ei skrape, kan du til nød finne fram et gammelt bankkort.

Etter skrapingen bør du påføre isfjerner. Det vil hindre at isen legger seg like lett på ny.

Bruk riktig vindusspylervæske

Ulike typer spylervæske er spesialtilpasset gitte temperaturforhold.

Å ha blandet ut vindusspylervæsken med vann på sommertid, er noe som ofte har straffet seg for mange bilførere. Alle spylervæsker skal i utgangspunktet tåle 15 minusgrader, men det er ikke alltid tilfelle. Iallfall ikke når det er spedd ut med vann. Små trange slanger som leder væske, blir også lettere påvirket av kulde.

Du bør altså tømme tanken helt og fylle på ny væske beregnet på vinterforhold i god tid før den første snøen legger seg.

Har ulykken først vært ute, må du tine opp tanken før du tømmer den og heller på ny. Hvis du ikke har et varmt sted å sette den, kan du bruke en hårføner eller bare helle på varmt vann.

Like klart er det ikke for mange at de også bør skifte vindusspylervæske på våren. Undersøkelser viser at så mange som 70 % av bilførerne ikke etterfyller sommerspylervæske.

Grunnen til at de bør gjøre det er at den væsken som brukes til vinterformål er tilpasset typisk vintersmuss, altså veisalt, olje og forurensning. Sommersmusset har en annen substans. Virkningen ved fortsatt bruk av vinterspylervæske vil være dårligere sikt og at det blir vanskeligere å vaske frontruta skikkelig.

Låseolje

Det er kjedelig å møte stengte dører når du skal sette deg inn i bilen en kald vinterdag. Det er vannansamlinger i låsene og i dørlistene som forårsaker disse ubehagelige insidensene når det blir kaldt i været.

Dette forebygger du enkelt med noen dråper låseolje i alle låser og bruk av silikonstift på dørlistene. Ved bilvask er det en idé å teipe over låsene.

Har skaden skjedd, må det en opptining av låsen til. Det kan du gjøre ved hjelp av en hårføner, eller tappe en pose med varmtvann som du holder inntil døra.

Ha bilen klar til vinteren

Selv om du husker dette med skifting av vindusspylervæske og låseolje, er det flere ting som gjør en bil rustet til en kald og lang vinter.

Slik vi forbereder kroppen vår med ekstra inntak av vitaminer og dekker den med klær for god beskyttelse, er det tilsvarende rutiner å følge for din firehjulede venn. Ta et utgangpunkt i nedenstående sjekkliste

 • Dekk. Det er nesten å unødvendig å nevne det, men uten unntak er det kaos på veien når den første snøen faller og et ikke ubeskjedent antall mennesker legger i vei med sommerdekk.
 • Batteriet. Dette er den vanligste utrykningsårsaken for NAF i vinterkulda. Mål syreinnhold og væskenivå, eller bytt det ut før vinteren hvis det trekker på årene.
 • Skift motorolje. Tynnere motorolje er best i kulda.
 • Sjekk frostvæsken. Konsekvensene kan bli katastrofale ved unnlatelse. Dette kan du ordne på verkstedet,
 • Bruk håndbrekket jevnlig slik at det ikke setter seg fast.
 • Sjekk at lys og vindusviskerne er i orden og fungerer som de skal.

Mer om Alaska

Alaska er et dansk varemerke som begynte med salg av ferdigblandet spylervæske på 1970-tallet. Den gangen var det et nytt og rimelig produkt. Senere har det utvidet til stadig flere bilpleieprodukter. I dag er Alaska det eneste merket i Danmark som er totaldekkende på området auto-kjemiske produkter.

BAUHAUS er glad for å kunne tilby Alaska-produkter til norske forbrukere. Men vi har også mye annet i vår avdeling for bilpleie når du først handler. Sjekk det ut!

Vennligst tast inn ditt postnummer for å beregne frakt

Avbryt