Laster inn

Carporter

Beklager, vi fant ingen treff. Vennligst prøv med et annet søk.

Carport eller garasje?

Både garasjer og carporter har én hovedfunksjon: Å sikre deg et godt sted å oppbevare bilen din når du ikke er på farten. Stiller du bilen under åpen himmel, utsetter du det kjære kjøretøyet ditt for både regn, snø og hagl, som med tiden kan skade karosseriet. Dessuten kan mange timers sol på taket føre til overoppheting av bilen, noe som kan gi deg en veldig ubehabelig opplevelse neste gang du skal ut å kjøre.

Mange folk er så vant til å tenke garasje at de kanskje slett ikke overveier fordelene ved en god carport. Blant grunnene til å bryte garasjetradisjonen og i stedet satse på carport, finner vi

  • stil
  • tilgjengelighet
  • montering

Stil er utvilsomt en hovedfaktor når man skal velge seg carport. Hos BAUHAUS har vi et nydelig sortiment av elegante carporter som med garanti vil pynte opp innkjørslen din. Mens en klassisk garasje gjerne har noe tungt og klossete over seg, kjennetegnes en carport typisk av letthet, moteriktighet og eleganse. Med en stilfull carport vekker du oppsikt i hele nabolaget og kan føle deg som "konge på haugen" når du starter opp bilen!

Tilgjengelighet er nok det som for alvor gjør en carport til en carport. Har du noen gang hatt en garasje, vet du hvor slitsomt det kan være å skulle åpne og lukke garasjeporten – spesielt når man skal på jobb tidlig på morgenen og har dårlig tid. En carport eliminerer problemet med port og vegger. Den gir deg rett og slett en unik og effektiv tilgang til bilen din. Ringer barna dine og trenger henting? Når bilen står i en carport, kommer du deg av gårde i en fei. Den gjør det også veldig enkelt for par å dra på romantiske impulsturer ut i verden.

En carport fra BAUHAUS kan monteres på en, to, tre. Orker du ikke tanken på å skulle bruke ukevis på å bygge en garasje, kan en carport være et lettvint og greit alternativ. Du trenger ikke være utdannet håndverker for å montere en carport, som du med garanti vil få glede av i mye lengre tid enn det tar å sette den opp.

Som en ekstra bonus leveres mange av carportene fra BAUHAUS med LED-belysning som automatisk aktiveres ved varme og bevegelse. Har du noen gang stått og lett etter lysbryteren i en mørk garasje, vet du hvor mye stress denne smarte løsningen kan spare deg for.

Carportens historie

Bilens historie startet i USA. Da er det kanskje ikke så rart at det også var der det første huset ble utstyrt med carport. Det skjedde med all sannsynlighet i den lille byen Elmhurst i staten Illinois i 1910.

Ordet carport ble introdusert av arkitekten Frank Lloyd Wright, som i 1936 monterte en carport utenfor et moderne designhus i staten Wisconsin. Grunne til at huset ikke trengte en garasje, var ifølge Wright at ”en bil er ikke en hest, og derfor trenger den ikke noen stall”. Mens de første veteranbilene hadde vært åpne og derfor var avhengige av en garasje til beskyttelse mot regn og sol, hadde bilene i 1930’årene et mere lukket karosseri, noe som gjorde det mulig å sette dem i en åpen carport.

Moderne carporter fremstilles som regel av stål, aluminium eller andre metaller. I USA er carporter med for eksempel spisse takutbredt, mens mange carporter i resten av verden har flatt tak. Carporter er veldig populære i mange land.

På norsk kan en carport også hete en "bilbås", som er den offisielle betegnelsen på nynorsk.

Vennligst tast inn ditt postnummer for å beregne frakt

Avbryt