Leveringstiden er midlertidig lengre enn vanlig. Vi beklager dette og jobber med å gå tilbake til vanlige leveringstider så snart som mulig.

Hva er laminat?
Tarketts laminat klikkgulv er konstruerte i fire lag. Det motvirker treets naturlige bevegelser når inneklima varierer i temperatur og luftfuktighet.

Laminatgulvets fire lag:
- Overflatesjikt – sterkt og robust med lang levetid, og lett å rengjøre. Antistatisk, og kan være preget for en naturtro tekstur.
- Dekorsjikt – gulvets design gjenskaper ekte materialer som tre, stein eller betong. Dette er trykket på et tynt papir.
- Stabil kjerne – en høykomprimert trefiberkjerne (HDF) av 80 prosent trefiber. Gulvet blir stabilt og tåler høy belastning.
- Stabilt beskyttelseslag – et nedre lag for ytterligere stabilitet.

Laminat og miljø
Laminat fra Tarkett bidrar til et godt inneklima. 70% av treråvaren i gulvene er PEFC-sertifisert, noe som innebærer at produksjonen tar hensyn til bevaring av biologisk mangfold, god vannkvalitet og verdifulle kulturmiljøer.

Hvordan legge laminatgulv
Det er ikke vanskelig å legge et laminatgulv. Laminat er et klikkgulv, og det kan du legge i alle rom bortsett fra våtrom.

Laminatgulvets forutsetninger
Laminatgulvet er i hovedtrekk produsert av tre – et materiale som utvider seg og krymper påvirket av endringer i inneklimaet gjennom året. Om vinteren er det tørt, og treverket trekker seg sammen. På sommeren er det fuktigere klima, og da utvider gulvet seg.
Laminaten legges flytende. Det betyr at gulvet ikke skal spikres eller limes fast i underlaget. Når du legger et flytende gulv, må du ha en avstand mellom gulvet og veggen slik at det er rom for bevegelse når gulvet utvider seg. Mellomrommet kalles ekspansjonsfuge, og den bør være minst 8-10 mm rundt hele rommet.

Laminatgulvet må ha en mulighet for bevegelse også ved terskler, dørkarmer, trapper, faste installasjoner og i skjøten mot andre gulv. Det vil si, ikke låses fast. Legg inn et mellomrom også her. Dette mellomrommet skjuler du elegant med en gulvlist eller sokkel.

Er det nødvendig med underlag under laminat? Når du skal legge laminat fra Tarkett har vi følgende råd når det gjelder underlag:
 

Meld inn retur & reklamasjon

Les mer her
https://www.bauhaus.no/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Bli med i BAUHAUS Premium

Kundeklubben som gir deg tilbud, service og inspirasjon

Avslutt
Legg til i favoritter

Legg til i favoritter

Ved å legge til produkter i favoritter, kan du enkelt få en oversikt over valgte produkter.

Logg inn eller Registrer

Loading…