Laster inn

Røykvarsler redder liv

Røykvarsler er en veldig god investering - er uhellet ute og det oppstår brann i hjemmet, kan alarmen bety forskjellen på liv og død.

Det er ingen tvil om at røykvarsler redder liv. I de fleste tilfeller av dødsbranner har det ikke vært en fungerende røykvarsler i boligen. De fleste dødsbranner skjer om natten og da oppdager røykvarsleren en eventuell brann allerede i oppstartsfasen slik du kan rekke å slukke brannen eller evakuere deg selv og andre i boligen.

Hos BAUHAUS finner du et stort utvalg av forskjellige røykvarslere til boligen din. Vårt utvalg er stort, men felles for dem alle er først og fremst at alle våre røykvarslere selvfølgelig lever opp til kravene for en røykvarsler.

Hvordan skal røykvarsleren plasseres?

Røykvarsleren skal alltid plasseres i taket da røyken stiger til værs og samler seg i taket. Unngå å sette røykvarsleren like ved siden av badet, kjøkkenet, peisen eller ovnen. Dette da vanndamp, stekeos og røyk kan aktivere alarmen. Har du en lang gang, bør du plassere en alarm i begge ender, og er det snakk om et trapperom, skal alarmen plasseres helt øverst. Les alltid leverandørens veiledning innen du kobler opp alarmen.

Hvor ofte skal alarmen sjekkes?

Gjør det til en god vane å sjekke alarmene en gang i måneden. Test også hvis du har vært borte i en lengere periode da batteriene kan ha løpt tørre uten du har hørt varselslyd som alarmen skal gi når batteriet er brukt opp. De fleste alarmer har en testknapp og du tester ganske enkelt ved å trykke på testknappen - piper den, virker alarmen! Piper den ikke, virker den ikke som den skal. Mulig bare batteriet bare skiftes. Virker den fortsatt ikke må alarmen skiftes ut. En god tommelfingerregel er at en røykvarsler har en levetid på ca. 10 år.

Derfor skal du ha en røykvarsler i boligen din

  • Du blir vekket hvis der oppstår brann med røykutvikling
  • Du kan rekke å evakuere deg selv og andre før brannen utvikler seg og røyken blir livsfarlig
  • Du kan rekke å alarmere brannvesenet slik at brannen kan slukket

 

 

Vennligst tast inn ditt postnummer for å beregne frakt

Avbryt