Laster inn

Tepper og matter

Filter by:

Filter
 1. Sjøgressteppe 150x240 cm
  Sjøgressteppe 150x240 cm
  29900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
 2. Sjøgressteppe 120 cm
  Sjøgressteppe 120 cm
  5000
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
  Produktet er kun tilgjengelig i varehus
Bruk fallende rekkefølge

Tepper og matter

Tepper får du i alle størrelser og farger. Deres primære funksjoner er å skape et fint underlag å gå på, gjerne med nakne føtter. Det kan beskytte mot et kaldt gulv, eller gjør at barna kan ligge mykt og godt på det mens de ser på tv.

Aller mest skal det tilføre møblementet ditt noe. Det er den avgjørende final touch. Du velger farge eller tykkelse på teppet etter hva du ellers har i rommet og hvilket gulvbelegg du har.

Matten du har ved døra kan kanskje kalles teppets lillebror?

Hvor skal du ha tepper?

Først og fremst er det stua. Familiens felles oppholdsrom og representasjonsrom bør ha de teppene som er nødvendig. Teppet under stue- eller salongbordet lager en fin ramme for salongen. Her samles man for kaffekos eller barne-tv. Det kan være rundt, ovalt eller firkantet, og gjerne litt loddent slik at de små kan slenge seg ned på det.

Under spisebordet legges et tilsvarende teppe som fyller omrisset av spisestuebordet. Vanligvis er det rektangulært. Det bør helst være litt glatt da det kan ha noe hyppigere behov for rengjøring.

I gangen egner det seg med en gammeldags løper. Det kan signalisere veien fra ytterdøra og inn i husets indre gemakker. Løperen kan også plasseres på andre avlange flater du måtte ha i boligen din. Den er svært tilpasningsdyktig.

På barnerommene kan det være fint med heldekkende tepper. Ikke bare fordi de håpefulle normalt tilbringer litt mer tid på gulvflaten enn de voksne, men også for det kan bidra til å gjøre rommet mer fargerikt.

I ditt eget sovekammer kan det være godt med et par tepper på hver av sengens langsider. La føttene treffe noe mykt idet du svinger dem ned for å ta morgenens første vaklende skritt.

Teppenes isolerende effekt

Det er vanskelig å glemme at vi lever i et av verdens nordligste land. Vi blir grundig påminnet om det hvert år fra september måned setter inn.

I så måte ser vi at teppenes status blir behørig oppgradert i forhold til sydligere vennskapsland. Alle tepper, spesielt de tykke, er et hinder for polarkulden til å trenge inn i hjemmet ditt nedenfra.

Spesielt gjelder det for deg som har eget hus. Du kan ikke snylte på leiligheten under for å få oppvarming.

Vi vet at varmen har det med å stige oppover og etterlate gulvsonen i en ubønnhørlig kulde. «Gulvkaldt» kaller vi det på godt norsk.

Særlig du som liker å ha det litt kjølig, eller ønsker å reduserer energiforbruket om vinteren, bør tenke på tepper. Det er gjerne slik at bare vi sørger for at føttene ikke fryser eller blir kalde, kan resten av kroppen greie seg fint. Med gode isolerende tepper kan du derfor godt ha et par grader lavere temperatur i heimen.

Hvor kommer teppene fra?

Teppets historie og status beveger seg mange tusen år bakover i historien. Vi må tilbake til nomadestammer eller reisende som befant seg i Midtøsten og Sentral-Asia nærmere 7000 år tilbake i tid.

Vi antar at det var en god erstatning for fast gulv under deres skiftende tilværelse. Kom de til et godt sted de kunne oppholde seg en stund, kunne de bare rulle ut teppene og sette opp teltene.

Ut fra det raffinement på de mange teppene som er funnet fra den tiden, tyder det også på at de hadde en betydning utover det praktiske. De hadde ganske sikkert en funksjon i religiøse seremonier. Dernest tilkjennega de status. Lederen hadde nok et betydelig flottere teppe enn det menige stammemedlem.

At teppene betydde noe spesielt, forstår vi også av historiene fra 1001 natt. Her ble de enn dog ble tillagt flygende egenskaper. (Vi har foreløpig ikke flygende tepper på lager på BAUHAUS, men vi skal gi beskjed så snart de kommer).

Teppene får du på BAUHAUS

Rull ut den røde løperen når svigermor kommer på besøk. Du kan kjøpe den hos oss. Trenger du kunstgress på tv-rommet før fotball-VM setter inn for fullt? Vi har det.

Teppe med kunstgress gjør seg også godt utendørs, på terrassen eller på campingen.

Glem heller ikke det lille teppet utenfor og innenfor døra, nemlig dørmatten. Et gjestfritt hjem har en innbydende dørmatte som ønsker velkommen, og den gode og omtenksomme gjest har mulighet til å tørke skoene grundig før han trer inn.

Husk at det er fire ukers returrett på produkter du kjøper på BAUHAUS.

 

Vennligst tast inn ditt postnummer for å beregne frakt

Avbryt