Laster inn

Filter by:

Filter
 1. Sandkasse lerketre 150x150 cm - NSH
  Sandkasse lerketre 150x150 cm - NSH
  1 09900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
  Produktet er kun tilgjengelig i varehus
 2. Sandkassenett 150x150x20 cm - NSH
  Sandkassenett 150x150x20 cm - NSH
  24900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
  Produktet er kun tilgjengelig i varehus
 3. Palmako sandkasse Sandy med benklokk 140x140 cm
  Palmako sandkasse Sandy med benklokk 140x140 cm
  99900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
  Produktet er kun tilgjengelig i varehus
 4. Palmako sandkassesand kvartssand 20 kg
  Palmako sandkassesand kvartssand 20 kg
  8990
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
  Produktet er kun tilgjengelig i varehus
 5. Palmako fiberduk for sandkasse 160x160 cm
  Palmako fiberduk for sandkasse 160x160 cm
  8990
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
  Produktet er kun tilgjengelig i varehus
 6. Palmako sandkasse Sandy med benklokk 160x160 cm
  Palmako sandkasse Sandy med benklokk 160x160 cm
  1 29000
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
  Produktet er kun tilgjengelig i varehus
Bruk fallende rekkefølge

Sandkasse – en verden i miniatyr

For mobiltelefonene kom sandkassen. Her skaptes virkelighetsnære verdener som datateknologien ikke er i nærheten av. Uten belastende skjermbruk kunne barna hengi seg til praktiske øvelser i anleggsarbeid og tøye fantasiens grenser. Men sandkasser er ikke leketøy for nostalgikere. Det finnes fortsatt og er et av de mest populære oppholdsstedene for de minste barna.

Hva ville BAUHAUS vært hvis de ikke hadde et assortert tilbud av sandkasser til hagen, barnehager og offentlige lekeplasser? Ei sandkasse er en enkel konstruksjon hvor du trenger en ramme, sand, en duk under og helst et nett over til å beskytte sanden. Men vi har også enkelte raffinementer du kan lese mer om under.

Hva du kan gjøre i ei sandkasse

Her kan du koble ut voksenmas og tullete formaninger det ikke er muligheten å se noe fornuftige resonnementer bak. Bruk en god spade og form hus, skyskrapere og kulturhus. Lag en egen by tuftet på norsk byggeskikk og demokratiske prinsipper. Deretter utstyrer du den med veinett som lekebilene kan ta seg fram på. Kanskje er det mulig å anlegge en racerbane like utenfor.

Du som i utgangspunktet er for stor til å delta på dette, kan sette deg på en benk og se hvordan en fremdeles upåvirket hjerne kan skape forunderlige tolkninger av verden, og gjenskape den på nye måter.  Du vil se det blir gjort framskritt i tekniske ferdigheter som å klappe sand, og at små hender lærer nye triks med stadig bedre motorikk.

Fordeler med sandkasse

Foruten det åpenbare, altså sandkassens uforlignelige evne til fortsatt å engasjere barn (og til dels voksne) i kreativ og karakterdannende lek, har den en del fordeler framfor tilsvarende muligheter direkte fra naturens side.

Sand har du tross alt store mengder av på stranda, og vil du ha jord kan du jo bare spa opp litt av hagen. Men i så fall vil du fort få den inn også i huset hvor du helst ikke vil ha den. Og hvem vet i hvilken grad naturens dyr og fugler har brukt den samme jorden til sitt avtrede?

Sandkassesand er derimot finsiktet og bearbeidet for barns lek. Det er testet og oppfyller hygieniske krav som er utarbeidet for salg av denne type produkter. Det er ikke her man skal blir utsatt for ecolibakterier eller liknende. Likeledes renner den fine sanden lett vekk fra klærne når småtassene reiser seg.

Det er ulike løsninger for å dekke til sandkassen når den ikke er i bruk. Et lokk eller nett gjør stort sett nytten. Vi anbefaler også at du bruker det. Det hindrer at naboens katt forveksler den med sin egen sand.

Forskjellige typer sandkasser og hva du trenger.

Våre ferdige sandkasser kommer i forskjellige størrelser, så du kan planlegge ut fra hvor stor plass du kan avsette til den. Skal du ha den i hagen, anbefaler vi at du plasserer den i nærheten av en sittegruppe. Å nytte søndagens morgenkaffe mens du ser barna leker i sandkassen, er en god start på dagen.

Ettersom en sandkasse er for fortrinnsvis utendørs bruk, er materialene naturligvis valgt ut fra deres evne til å tåle være og vind. Trykkimpregnert tre er godt å bruke til det meste som ikke stort sett befinner seg inne i huset. Det er spesialbearbeidet tre som er utsatt for stort trykk og behandlet for å motstå inntrengning av fuktighet. De skal bare etterbehandles med treolje før eller etter montering.

Ved kjøp av enkelte sandkasser er det inkludert en medfølgende fiberduk. Den skal legges i bunnen av sandkassen før den fylles med sand. Det vil for det første hindre ugress å trenge gjennom sanden, og dernest for at sanden ikke skal forsvinne ned i jorda. Fiberduker kan også kjøpes separat.

Vi har tidligere nevnt at kassen bør tildekkes, særlig hvis det er andre arter enn homo sapiens den kunne tiltrekke seg interesse fra. På flere sandkasser medfølger et nett til dette formålet Det kan naturligvis også kjøpes separat. Ellers har vi sandkasser med lokk. I noen tilfeller kan lokket omgjøres til to benker på hver side av kassen.

Selve sanden kjøper du i sekker. Vi gjentar at dette er spesialbehandlet sand med tanke på at barn skal kunne leke der.

Andre ting du kan ha i hagen til forlystelse for små og store, kan du se i BAUHAUS´ avdeling for lek og fritid.

Vennligst tast inn ditt postnummer for å beregne frakt

Avbryt