Laster inn

Beklager, vi fant ingen treff. Vennligst prøv med et annet søk.

Lekestativer

Det blir stadig mindre tid til utendørs lek I våre dager. Desto viktigere er det da at det er muligheter lett tilgjengelige der du bor. Har du en hage, er det en smal sak å montere et lekestativ. Det er en lønnsom investering som gir barna mulighet til variert lek, og ikke minst tid ute i frisk luft.

BAUHAUS har ulike typer lekestativer i ulike størrelser. Ut fra plassen du disponerer vil du finne det stativet som passer best i hagen din eller på fritidseiendommen. Stativene suppleres med husker eller rutsjebaner i forskjellige kombinasjoner.

  • Frisk luft og aktivitet for barna
  • Avveksling fra dataspill, nettbrett og andre stillesittende og usosiale sysler
  • Fritid for de voksne

Tobias i tårnet

Selve kjernen i lekestativet er tårnet. Det er her de aller minste lærer seg å klatre i en stige for første gang, Stegene opp og ned er grunnleggende i barnets motoriske utvikling. Når de blir større er tårnet deres fristed. I fantasien kan det omdannes til en borg som skal inntas, et sjørøverskip eller hva som man måtte være mest opptatt av for øyeblikket.

Laget i tidløst tre er det også en dekorativ installasjon i hagen. Den gjør ikke skam på plenen, buskene eller rosene du har brukt så mye tid på å dyrke frem.

Treet er selvfølgelig trykkimpregnert og tilpasset norske værforhold med mye forventet nedbør. Du monterer det greit selv etter anvisningen. Treet skal etterbehandles, men det kan du velge å gjøre før eller etter at du har satt det opp.

Rask nedtur i rutsjebanen

Rutsjebanen monteres enkelt fra tårnet. Også dette er en opplevelse for foreldrene, - å se den lille for første gang sette utfor. Man skal selvfølgelig hjelpes litt i gang, men det tar ikke lang tid før nedturen ledsages av en hvinende fryd.

Etter hvert skal det selvfølgelig prøves å bestige tårnet ved å klatre opp sklia. Slik dukker det stadig nye utfordringer for et lite menneske i lekestativet.

En tur i husken

De tradisjonelle huskene er nesten som de var da oldefar var liten. Den gangen ble de kanskje bare festet i en grein. Men prinsippet var det samme. Man laget et sete, om det var en planke eller et gammelt bildekk, og lot seg gynge fram og tilbake.

Med huskingen utvikles også etter hvert ulike teknikker. Det går selvfølgelig stadig høyere. Her har de moderne huskene i lekestativene en del fordeler framfor de hjemmelagede variantene oldefar boltret seg i. Det går selvfølgelig på sikkerhet. Her er det ingen grener som brekker eller tau som ryker. Barnet kan fritt utfolde seg i stor fart, med og uten skru.

Det er noen ulike varianter av husker. Det er den tradisjonelle planken, men til ære for oldefar har vi også bildekkhusken her på BAUHAUS. Det gir en litt annen effekt å plante baken ned i hullet. Man erfarer fort at den oppfører seg litt annerledes. Variasjon og nye opplevelser stimulerer som kjent barn. Enda en variant er den runde tallerkenhusken, Her kan det eksperimenteres i retninger og ulike skruteknikker.

Andre effekter til lekestativet

Du kan også legge til en taustige. Kommende pirater som skal rive seilet må jo trene på å klatre i en slik. Når vi snakker om klatring, har vi også ulike klatresteiner som kan monteres på ulike underlag. Barn elsker å klatre, så da er det greit å tilrettelegge for dette under trygge omstendigheter.

En sandkasse er også et viktig supplement til lekestativet, og som samtidig gjør seg godt i hagen. For de minste barna er det en dannelsesreise å leke i sandkasse. Den lett formbare substansen kan brukes til så mye. Sanden som brukes er selvfølgelig kjemisk renset og helt ufarlig. Du skal bare sørge for at den holder seg slik ved å dekke den til når den ikke er i bruk. Kassen kan gjerne plassere under lekestativet, eller på et annet sted du finner det for godt.  

Trampoline er også en vinner blant hoppeglade småtroll (og noen litt større). Det er også en installasjon di lett kan ta bort, når behovet ikke er til stede på grunn av værforhold eller annet.

Og alt dette kan du få på BAUHAUS til svært sympatiske priser. Bestill det her på siden, eller kom innom ett av varehusene våre og se på herlighetene.

Vennligst tast inn ditt postnummer for å beregne frakt

Avbryt