Laster inn

Filter by:

Filter
 1. Hurricane mosefjerner HEV-E 1200-31 31 cm
  Hurricane mosefjerner HEV-E 1200-31 31 cm
  79900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
 2. ALKO Combicare fjærsett til 38 VKE/38 E
  ALKO Combicare fjærsett til 38 VKE/38 E
  74900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
 3. Makita valse til plenlufter UV3200
  Makita valse til plenlufter UV3200
  20000
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
  Gi meg beskjed når produktet er tilbake på nettlager Klikk her
 4. Hurricane mosefjerner HVL-E 1200 31
  Hurricane mosefjerner HVL-E 1200 31
  89900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
  Gi meg beskjed når produktet er tilbake på nettlager Klikk her
 5. Mosefjerner bensin Combi Care 38 P - ALKO
  Mosefjerner bensin Combi Care 38 P - ALKO
  4 49900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
  Produktet er kun tilgjengelig i varehus
Bruk fallende rekkefølge

Mosefjerner

Mose er en interessant vekst, men den kan helst holde til alle andre steder enn akkurat på gressplenen din. Her ønsker du fint grønt gress og vakre blomster, og de kan dessverre ikke vokse side ved side med mosen. En mosefjerner er maskinen du trenger for at plenen skal seire i denne grønne tvekampen.

Mosefjerneren går også under navnet vertikalskjærer eller plenlufter.  Du finner flere modeller i flere prisklasser og med ulike kapasiteter her på BAUHAUS. Ta mosen med hornene denne våren.

Hva du bør vite om mose

Mosen er en helt spesiell kreasjon. For å forstå hvordan den oppstår og hva som gjør at den trives, er det noen ting du bør kunne om den.

I motsetning til andre plantevekster har den hverken røtter, blomster eller frø. Den veksler på å vokse gjennom celledeling og å spre seg utover ved hjelp av sporer. Dessuten endrer den tilstand fra generasjon til generasjon.

Biologene regner med at det er over 10 000 forskjellige arter, med bladmose, levermose og nålputemose som hovedkategorier. Vi har nytte av den blant annet som brensel i form av torv, og til røyking av malt i whiskyproduksjon.

Men i hagen din er den altså en uvelkommen gjest. Den sørger for at gresset ikke får næringen det skal ha, og kan skape stygge sår i plenen.

Hvordan kan man bekjempe en slik overlevelsesdyktig fiende? Svaret kommer straks.

Slik bruker du mosefjerneren

Mosen befinner seg altså under plenen, slik at bunnen mellom gresstråene er dekket av mose. Det bringes derved ikke luft eller næringsstoffer ned til røttene. Derfor må mosen vekk, og jordbunnen tilføres luft.

Mosefjerneren er utstyrt med roterende spiler som graver seg ned mellom gresstråene. På veien opp tar den med seg mosedottene. Samtidig blir plenen luft slik at luft og lys kommer til. Den halvkvalte plenen kan dermed atter en gang ta noen dype drag, og komme tilbake til sitt normale grønne jeg.

Til mosefjernener hører en oppsamlingspose, slik det gjør med gressklippere. Moseavfallet kan så bringes til nærmere angitt sted. Blir det lite gress igjen der mosen har blitt borte, bør du så nytt gress innimellom det som er tilbake.

Mosefjernerne fra BAUHAUS er både elektriske og bensindrevne. Er det en stor plen, kan det være best med kraftig bensin-mosefjerner.

Det anbefales at du tar en runde med mosefjernener tidlig i hagesesongen.

Hvordan kan du unngå mose?

Det beste ville selvfølgelig være å unngå mose fullstendig. Det er det imidlertid ikke så lett å gjøre. Mosen er en seig liten djevel, og vilkårene er mye gunstigere for mosevekst enn for gress.  Det er derfor plenen trenger hjelp utenfra.

Først skal du være klar over at mose liker skygge. Ta et overblikk om det er noe som forårsaker skygge på plenen din og om det er mulig å få det bort. Du kan ikke akkurat begynne å rive hus og vegger, men kanskje er det en hekk som kan ofres?

Ellers er det slik at gress foretrekker fuktig og næringsholdig jord. Mosen på sin side er sitt ess når den kan legge seg til i våt, sur og næringsfattig jord. Gjødsling er derfor bra.

Det betyr også at plenen må luftes og stelles slik at bunnen tettes til av gammelt gress og avfall. Lufting er også noe du kan foreta med mosefjerneren din.

Kalking og andre metoder

Mose trives som nevnt i sur jord. Ved kalking økes pH-verdien.

Men vær oppmerksom på at for mye kalking vil gi så høy pH-verdi at også andre planter takker for seg. (Det er likevel ikke sikkert at mosen forsvinner fullstendig). Kalking bør derfor skje med et visst måtehold.

Det er finnes et produkt, som også kalles mosefjerner, du kan strø utover plenen. Den gjør mosen helt svart, slik at du kan rake den bort etterpå.

Alle hagemaskiner fra BAUHAUS

For deg med stor hage er det mange spennende prosjekter å ta fatt på. De rutinemessige delene av oppgaven er det fint å bruke maskinell hjelp til, slik at du kan konsentrere deg om planlegging og finarbeid.

Utover mosefjerneren har vi selvfølgelig gressklippere og trimmere i alle formater. Skal du rydde litt, anbefaler vi for eksempel en ryddesag, eller i mer presserende tilfeller en god motorsag.

Og forresten, ikke glem at du har fire ukers returrett på alt du kjøper fra BAUHAUS.

Vennligst tast inn ditt postnummer for å beregne frakt

Avbryt