Laster inn

Filter by:

Filter
 1. ALKO jordfreser MH 350-4
  ALKO jordfreser MH 350-4
  4 49900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
 2. Jordfreser RCP1225 1200 W - Ryobi
  Jordfreser RCP1225 1200 W - Ryobi
  2 49900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
 3. Powerworks batteridrevet kultivator 60 V P60TL
  Powerworks batteridrevet kultivator 60 V P60TL
  2 99900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
 4. Jordfreser T/245 3,3 kW - MTD
  Jordfreser T/245 3,3 kW - MTD
  6 99900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
 5. MTD jordfreser til 380 3,1 kW
  MTD jordfreser til 380 3,1 kW
  8 99900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
 6. Jordfreser elektrisk Gemi 1200 - Gardol
  Jordfreser elektrisk Gemi 1200 - Gardol
  1 89900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
  Gi meg beskjed når produktet er tilbake på nettlager Klikk her
Bruk fallende rekkefølge

Kjøp en jordfreser før du anlegger gressplen

En jordfreser bearbeider jorda og gjør den egnet for både matproduksjon og anleggelse av en fin gressplen. Slik passer den for så vel amatørbonden som den profesjonelle hageeier.

Tenk deg et stykke jord, så tørt og hardpakket at knapt et gresstrå klarer å trenge gjennom det. Det er din oppgave å gjøre dette ugjestmilde rom til rik og produktiv jord. Det var slike utfordringer de første nordboerne ble møtt med da de ble fordrevet hit ette den siste istiden. I de dager var det bare en måte å gjøre det på, og det inkluderte ikke så mye annet enn rå muskelkraft, steinhardt arbeid og kort levetid. Senere kom plogen, harven og jordfreseren og gjorde livet gradvis lettere.

Teknisk sett brukes en jordfreser til å gjøre jord løs og luftig. Den knuser harde jordklumper og gresstorv. Den har roterende freserkniver som massakrerer den harde jorda. I løpet av kort tid har den forvandlet jordstykket ditt til en smuldrete, porøs masse.

Så hvilken nytteverdi har dette?

For bonden gir dette gode vekstvilkår for rotfrukter. Som følge av jordbruksarbeiderens (og hans maskiners) innsats får vi kjøpt poteter og gulrøtter til rimelige priser. En klumpete jord gir lite livsrom for potetene. De klarer ikke å fortrenge den harde jorden, og blir følgelig misdannet og får merkelige former. Det er kanskje litt morsomt med disse potetene som med litt fantasi kan likne mye rart vi ser i hverdagen, men videre effektivt jordbruk blir det ikke.

I en fin løs jord kan potene utvikle seg på en naturlig måte. Som et barn i mors mage, hadde vi nær sagt. Da kan de også lett høstes, pakkes og sendes til deg som forbruker.

For hageeieren som ønsker en fin og jevn gressplen, og ellers vil dyrke skjøre og vakre vekster med adskillig mindre motstandskraft enn potene, er en godt bearbeidet jord en forutsetning for å få dette til.

Slik anlegger du en gressplen

Aller først og aller fremst må du frese opp jorda. Det er her grunnlaget legges. Dernest må du luke vekk alt av ugress. Det vil bli vanskeligere å få gjort det etter at du har lagt plenen.

Litt avhengig av jorden du har, kan du velge å bytte den ut eller blande den med kompostjord. Deretter må du jevne den ut med en rive.

Når det er gjort, kan du så, vanne og vente til det spirer.

Angående vanningen anbefales det ikke å gjøre det for ofte, men vanne desto mer når du først gjør det. Overflatejorden kan godt være gjennombløt etterpå. Første gang du klipper plenen bør den være helt tørr og stråene ha omtrent 10 centimeters lengde.

Hva slags jordfreser skal du velge?

Det blir etter behov. Det finnes enkle og billige jordfresere dersom behovet ikke er for stort. De er elektriske og lades før bruk.

Fordelen med en større bensindrevet jordfreser er først og fremst kapasiteten. Er det store flater og jorda yter hard motstand, trenger du kraftige saker.

Er du i tvil kan du diskutere behovet ditt med våre eksperter.

BAUHAUS har alt du trenger til hagen

Besøk våre varehus på Liertoppen og Vestby, eller bestill det du vil ha på nettet. Vår fyldige hageseksjon inkluderer alt du måtte ønske av maskiner og arbeidsredskaper. Hagen er også til for barna. Vi har lekehus, lekeapparater og trampoliner. Og til deg selv, hva med en paviljong til bruk på solfrie dager?

Vennligst tast inn ditt postnummer for å beregne frakt

Avbryt