Laster inn

Markiser

Filter by:

Filter
 1. Toppbeslag 35 mm til standard markise
  Toppbeslag 35 mm til standard markise
  29900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
 2. Toppbeslag 40 mm til standard markise
  Toppbeslag 40 mm til standard markise
  34900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
 3. Markise Alicante antrasittgrå 300x250 cm
  Markise Alicante antrasittgrå 300x250 cm
  9 59500
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
 4. Markise Alicante antrasittgrå 420x250 cm
  Markise Alicante antrasittgrå 420x250 cm
  11 99500
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
Bruk fallende rekkefølge

Markiser

Markiser er et enkelt og godt alternativ til effektiv solskjerming. Hos BAUHAUS har vi et bredt utvalg av markiser av forskjellig slag, og alt det nødvendige tilbehøret. Her gir vi deg noen tips som kan gjøre det lettere for deg å velge den markisen som passer best til dine behov.

Solskinn er ofte en svært velkommen gjest her i nord. Men det er likevel grenser for gleden når stuen blir forvandlet til drivhus i juli, blomstene visner og du ikke ser noe på grunn av det skarpe lyset. Da er solskjerming en fantastisk oppfinnelse, og markiser er ofte det enkleste og mest effektive valget for å skape skygge.

Markisetyper

Det er vanlig å dele markiser opp i tre grupper:

Hellukket markise
Når du sveiver inn en hellukket markise, blir duken rullet inn i en beskyttende boks som kan sikre den mot vind og vær. Det er en kant ytterst på duken som gjør at den lukker helt tett når den er sveivet inn. Dette er en løsning som sikrer svært lang levetid på markisen, fordi duken blir beskyttet når den ikke er i bruk, men den har også en litt mer solid konstruksjon - det er ofte denne typen som har motor.

Halvlukket markise
Med en halvlukket markise blir duken godt beskyttet når den er sveivet inn, men den er ikke stengt helt inne i boksen. Ofte er dette en god løsning for mange, hvis de ikke bor svært utsatt.

Åpen markise
En åpen markise er den klassiske typen, der rullen med duken er helt eksponert. Ofte finnes denne standardtypen med håndsveiv. Den er lett å montere og lett å bruke, men det er selvsagt en risiko for mugg og annen skade på duken, hvis markisen er montert et veldig utsatt sted med mye regn og vind.

Denne markisen er svært praktisk å montere for eksempel under et halvtak eller utheng – eller et helt overdekket område, slik som en vinterhage.

Med eller uten fjernstyring?
I dag kan du få markiser med automatikk ogmotor til en svært rimelig pris. Det er mange gode løsninger, og med bryter og fjernkontroll slipper du å trekke kabler i huset. 

Om lag 70 prosent av terrassemarkisene som kjøpes i dag har motordrevne sveivesystemer. Det letter arbeidet mye, og koster ikke all verden. Med fjernstyrte markiser kan du styre flere solskjermer samtidig og det blir lettere å justere markisens posisjoner. Mange har tidsstyring eller sensorer som sveiver markisen ut eller inn etter forholdene.

Velg rett markise

En markise gir herlig skygge på solrike dager og kan både holde inne- og utetemperaturen nede på et behagelig nivå, samtidig som at den beskytter inventar og møbler mot å falme.

Definer ditt behov
Før du går på jakt i solskjermingsavdelingene, bør du ha formulert akkurat hva det er du ønsker av en markise. Hvis du bor i leilighet og vil ha skygge både for stua og veranda eller altan, er det sannsynligvis nok med én utvendig markise. Bor du for eksempel i enebolig eller rekkehus, bør du kanskje montere flere markiser over vinduer og terrasse, eller eventuelt kombinere markiser med annen solskjerming.

Skygge ute eller inne
Du bør også vurdere om behovet ditt er å få innvendig solskjerming eller utvendig solskjerming – eller begge deler. Med innvendig solskjerming er målet først og fremst å beskytte vegger, møbler og tv og å holde varmen ute. Utvendig solskjerming skal også gi deg skyggefulle områder utenfor boligen. Ofte er en liten markiseløsning nok for å sikre innvendig solskjerming, mens det trengs større markiser – for eksempel terrassemarkise – for å sikre skygge ute også.

Tenk på været
Markiser er en permanent installering og skal ikke bare tåle skarp sol. Ettersom de henger ute – og ofte ganske utsatt på sørsiden av huset – må du huske på været resten av året også. Bor du et sted der det regner og blåser mye, eller ligger hjemmet ditt ganske vindstille?

Markisene bør være laget for tøft vær hvis du bor litt utsatt. Da bør du velge modeller med høyere antall wirer i markisearmene som tåler et vindstøt. Du kan velge å montere en vindsikringsstang for å holde den stabil i kraftig vind. Men blåser det opp eller regner voldsomt, anbefaler vi alltid å sveive inn markisen for å unngå skade. 

Vennligst tast inn ditt postnummer for å beregne frakt

Avbryt