Laster inn

Våre beste tips for å velge den perfekte grill

Velg riktig grill. Bør du ha kull- eller gassgrill? Les mer om fordeler og ulemper ved de forskjellige grilltypene i denne korte grill guiden.

Med en gang været begynner å mildnes noe, går tankene mot uteområdene våre. Også mot grilling.

For at nordmenn elsker grilling, det er sikkert. Kanskje noe av entusiasmen har å gjøre med at vi har så lite tradisjonelt grillvær? For hver dag med kulde og regn styrker vel bare vår interesse for grilling? Og det fine med alle de dagene du trenger å være inne er at du da kan planlegge hage, og nettopp grilling.

Let deg fram til de de perfekte grilloppskriftene, og – ikke minst – den perfekte grillen. Hvilken grill skal du velge? Kull, gass eller elektrisk. Dette skal vi se på nå, i denne korte guiden.

Griller

Det finnes en rekke griller på markedet. Og du har sikkert lagt merke til de store beistene av noen gassgriller, som ser mer ut som små alt-i-ett kjøkken. Har du interessen for deg, uteplassen til det, og om du sikter investeringen inn på fem til ti år, kan en slik investering gi deg hundrevis av lykkelige grilltimer hvert eneste sommerhalvår.

Og også i høst- og vinterhalvåret, for om grillen står under tak kan en selvsagt grillet året rund. Bare et tips, altså.

Men det finnes selvsagt en rekke mindre griller som en kan bruke med meget god samvittighet. Og dette er ikke dårlige griller, tvert imot. Det finnes også masse spennende tilbehør til griller, så la oss se litt nærmere på dette.

Billig grill

Her på BAUHAUS fører vi ikke de simpleste grillene. Men vi har meget gode og rimelige griller. Å kalle det billig grill er kanskje å gi disse flotte produktene helt feile assosiasjoner. Men tenk på det at for like under tusenlappen kan du sikre deg en liten kullgrill som kan plasseres så å si hvor som helst. Denne grillen er produsert av verdens beste grillmerke, nemlig Weber.

En billig grill trenger ikke være en dårlig grill.

Men vi har billigere kullgriller enn Weber, blant annet har vi funnet en helt fantastisk kullgrill som er rund i formen. Men denne grillen er mye mer enn en simpel «kulegrill». For like under syv hundre kroner er dette et røverkjøp.

Og legg merke til alt tilbehøret som finnes.

Grill tilbud

Grill skal være moro. Og selv om det å steke muskelvev over levende ild selvsagt alltid er fengende, på et primitivt – altså dypt – nivå, så hjelper det å ha masse, godt grilltilbehør.

Og det finner du mye av her på BAUHAUS.

BAUHAUS er en av Norges hurtigst voksende kjeder for alt som har med hus og hjem å gjøre. Trenger du verktøy, store som små? Det har vi. Hagemøbler? «Check». Jernvarer, trelast, el- og belysning, bad og kjøkken, maling, oppvarming, skruer, spiker og plugger? Jepp!

Og, som du ser her på grillsidene våre, har vi mange spennende produkter du kan bruke med din grill, enten det er en billig grill eller en dyrere grill. Men om du kjøper en billig grill har du selvsagt bedre råd til å sikre deg masse flott grill tilbehør.

Grill tilbehør

Dersom du velger å satse på kullgrill, er det viktig å ha opptenningsmiddel. Det er mange varianter å velge i, og mange av disse fungerer aldeles utmerket. Så finn det opptenningsmiddelet du liker best, og sørg for at du alltid har det i hus i sommersesongen.

Du kan også kjøpe større briketter som sikrer både lett opptenning og jevnere grilling. Noen av disse fantastiske produktene brenner i over to timer.

Glem ikke at du kan lage mye mer på grillen enn bare fileter, koteletter, pølser og hamburgere.

Visste du at det nå finnes produkter som gjør at du kan poppe popcorn rett på grillen? En morsom begynnelse, eller avslutning, på grillfesten. Og et meget godt eksempel på en av de mange billige grill produktene en i dag kan skaffe seg. Det finnes også helt spesielle pizza-elementer som gjør at du steker den perfekte pizza rett på grillen – mer autentisk blir det ikke med mindre du murer deg en pizzaovn.

Mye grill moro på BAUHAUS

Når du nå tenker på å kjøpe en billig grill som er grei i bruk, skal du heller ikke glemme at det finnes enkle, men gode, griller som du kan plassere rett på bordet.

Dette er ikke bare praktisk for deg som bor på et lite område, og kanskje ikke har mange kvadratmeter med uteareal. Og tenk også litt på hvor morsomt det er å kunne ha grillen rett foran seg. Da kan gjestene styre sin egen grilling, om de vil, slik en gjør det blant annet i Sør-Korea.

Grillsesongen er, heldigvis, på vei. Gjør deg klar til den, og finn en enkel, billig, men god grill, og det rette tilbehøret for deg. 

Vennligst tast inn ditt postnummer for å beregne frakt

Avbryt