Pass på å gjøre et kupp på utemøbler, drivhus, spabad og mye mer i vårt store sommersalg. Se alle tilbudene her!
Varemerker
Avslutt
Legg til i favoritter

Legg til i favoritter

Ved å legge til produkter i favoritter, kan du enkelt få en oversikt over valgte produkter.

Logg inn eller Registrer

Pusse opp, tilleggsisolere eller bytte vinduer?

Det er viktig å huske på ventilasjon når du skal pusse opp - det påvirker inneklimaet.

Ved oppussing der du f.eks. skal etterisolere eller bytte vinduer vil dette påvirke inneklimaet. Boligen blir tettere og det er nødvendig å se over ventilasjonen for å unngå store problemer, både for huset og helsen for de som bor i boligen.

Når man ønsker å spare energi, er det lurt å tilleggsisolere boligen på en god måte. Dette vil også øke verdien på boligen. Derimot er det viktig å ikke glemme ventilasjonen når man skal pusse opp og tilleggsisolere. I eldre hus snakker vi gjerne om naturlig ventilasjon. Les mer om de tre ulike ventilasjonsmetodene.

Kort sagt handler det om hvordan inneklimaet i boligen blir oppvarmet (ved, oljefyring, brannbriketter etc.) og hvordan det slippes ut gjennom murstein/skorstein og røykrør. Ved oppvarming av huset vil det naturlige trekket komme inn i f.eks.vedovnen og blir dermed med luften/røyken ut av huset. Den rene og friske luften vil derfor komme inn via områder som ikke er tette, vinduer eller i visse tilfeller gjennom ventil. Dette er da naturlig ventilasjon.

Dersom du skal tilleggsisolere de områdene som er utette, er det viktig å kompensere for ventilasjonen. Ventilasjon blir dessverre glemt bort eller ignorert. En vanlig misforståelse er at mange tror det er dyrt å ventilere og at oppvarmingskostnadene vil øke. Jo, kostnadene kan øke litt, men det behøver ikke å være slik.

Med velfungerende ventilasjon øker sirkulasjonen og varmen fordeles bedre i boligen. Både du og huset vil føle dere bedre. Skal du ventilere med en romventilator eller med et balansert ventilasjonsanlegg, vil du spare energi og i tillegg få et bedre inneklima.

Ved å redusere ventilasjonen for å spare energi, kan dette medføre til helseplager. Luftfuktigheten vil øke, samtidig som risiko for fukt og mugg vil forekomme. Tenk også på at småkryp som midd gjerne trives i dårlig, ventilerte og fuktig miljø, og kan i verste fall utløse middallergi. Dårlig ventilasjon øker også CO2-nivået i inneluften, noe som kan føre til tretthet, hodepine og konsentrasjonsvansker.

Slik gjør du:
Finn først ut hvilken ventilasjonsmetode du har i ditt hus.
• Naturlig ventilasjon
• Mekanisk avtrekksventilasjon
•Balansert ventilasjon

Bytte varmekilde

Å bytte varmekilde kan ha negativ påvirkning på inneklimaet, dersom du ikke ser over ventilasjonen. Dersom du har byttet ut oljefyren og har installert varmepumpe eller en annen type varmepumpe, kan det påvirke inneklimaet og du behøver derfor å se over ventilasjonen.

Det å bytte til en mer energieffektiv oppvarmingsmetode, er bra både for miljøet og lommeboken din. Men dersom du glemmer å sjekke ventilasjonen, kan dette heller ha en negativ påvirkning på inneklimaet, enn positivt.

I eldre hus med vedovn eller oljefyr har de varme røykgassene fungert som en motor. De har varmet opp skorsteinen og ventilasjonskanalene slik at den varme luften har steget opp og forårsaket trekk i boligen. Dette er hva vi kaller naturlig ventilasjon. Resultatet av dette fører til et undertrykk innendørs og luften trekkes inn via ventiler og utette områder.

Når den gamle peisovnen erstattes med ny og effektiv varmekilde, blir murstokken kald og trekket reduseres eller opphøres helt. Resultatet blir energieffektiv oppvarming, men på bekostning av inneklimaet. Husk derfor å se over ventilasjonen!
Se hele sortimentet
 

Kveldsåpen kundeservice

Åpen til 21:00 på hverdager
 

Meld inn retur & reklamasjon

Les mer her
https://www.bauhaus.no/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Bli med i BAUHAUS Premium

Kundeklubben som gir deg tilbud, service och inspirasjon

Loading…