Pass på å gjøre et kupp på utemøbler, hagemaskiner, spabad og mye mer i vårt store sommersalg. Se alle tilbudene her!
Varemerker
Avslutt
Legg til i favoritter

Legg til i favoritter

Ved å legge til produkter i favoritter, kan du enkelt få en oversikt over valgte produkter.

Logg inn eller Registrer

Slik fungerer ventilasjon
Her forklarer vi luftens vei igjennom huset for å få et bedre inneklima.

Frisk luft inn - Tilluft

Den friske luften skal tilføres boligen i soverom, stue og andre oppholdsrom. Har du naturlig ventilasjon eller mekanisk avtrekksventilasjon, løser du det best ved å installere friskluftsventiler i vegg eller vinduskarm. Den beste løsningen er friskluftsventiler i vegg. De har god luftsspredning, noe som begrenser ubehagelig trekk.

Det finnes også lydventiler og ventiler med filter. Flere modeller har effektiv kondensbeskyttelse og utvendig stormkappe.

Tips!

En god tommelfingerregel er å installere en friskluftsventil i hvert soverom og 1-2 ventiler i stue og andre oppholdsrom, eller 1 ventil pr. 25 m2 boareal. Du bør alltid beregne overflaten og dele med 25, så får du frem hvilket antall ventiler du behøver.

Eksempel

Bolig på 150m2 med fire soverom og en stue/oppholdsrom, trenger 6. stk friskluftsventiler. Det vil si 150m2 / 25.
Monter en i hvert soverom og en til to i stue/oppholdsrom.

Mellom rom - Gjennomstrømning

For at ventilasjonen skal fungere i et hus, må luften kunne sirkulere selv om dørene er lukket. Det gjelder uansett ventilasjonsløsning.

Overstrømning kalles også for «Overluft»

Overstrømning kan løses på flere måter:

• Overstrømningsrist i dør eller vegg
• Terskelfrie dører
• Ventilert dørterskel eller gulvlist

Inn til våtrom bør man alltid holde overstrømningen så lavt som mulig slik at ventilasjonen i rommet alltid er maksimal. På den måten tar luften den lengste veien gjennom rommet, ettersom avtrekket (avtrekksluften) skal sitte så høyt som mulig i tilknytning til dusj eller badekar.

Brukt luft ut - Avtrekk

Den fuktige og brukte luften må ut av boligen, og det bør gjøres fra våtrom og kjøkken. Friskluft tilføres i soverom, stue og andre oppholdsrom. På den måten får man riktig luftgjennomstrømning i hele boligen.

Man får da frisk luft inn der man behøver det mest, og fjerner den forurensede luften som lukt, fukt, matos etc, der det oppstår.

I hus med naturlig ventilasjon er det lurt å forsterke avtrekket med vifter. Flexit anbefaler baderomsvifter med fuktstyring i bad, toalett, dusj og vaskerom. De installeres oftest gjennom yttervegg, men kan også monteres i tak, f.eks. på en eksisterende ventilasjonskanal. Et alternativ til baderomsvifter er å installere et sentralavtrekkssystem som suger luft ut fra samtlige våtrom. Kjøkkenavtrekket har oftest egen kanal ut av huset.

Tips!

Ved installasjon av baderomsvifte gjennom yttervegg – husk å montere på tett gjennomføring og et tilbakeslagsspjeld (om viften ikke har dette som standard). Tilbakeslagsspjeldet hindrer kald luft å trenge inn når viften ikke går. Husk også god gjennomstrømning slik at viften får tilstrekkelig med luft fra boligen.
Se hele sortimentet
 

Kveldsåpen kundeservice

Åpen til 21:00 på hverdager
 

Meld inn retur & reklamasjon

Les mer her
https://www.bauhaus.no/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Bli med i BAUHAUS Premium

Kundeklubben som gir deg tilbud, service och inspirasjon

Loading…