Laster inn

Er bilen klar for vinteren?

En typisk høst byr på både regn, slaps og søle, som kan gi bilen din en litt røff behandling. Og etter det venter vinteren, som også sliter på bilen. Har du orden på de bilpleieproduktene du burde ha for å møte årstiden?

Den norske høst- og vinterklima medfører noe mere vedlikehold av bilen. Men, med en beskjeden innsats får du både en pen og velholdt bil, som også holder lengre. Vi har satt sammen en sjekkliste til deg, så du kan få bilen i tiptop stand og klar til høst/vinter:

  • Skift til vinterdekk: Sørg for å skifte fra sommerdekk til vinterdekk i tide, og aller helst innen sesongens første frost overrasker deg. Allerede når morgen- og kveldstemperaturen er rundt 7 grader, er det på tide til å skifte.

  • Rustbeskyttelse: Som en tommelfingerregel vil en understellsbehandling ca. hvert andre år være optimalt for å beskytte bilen mot rust - men det avhenger av bilens alder, pris og hvor my du kjører om vinteren.

  • Sjekk lys og horn: Sjekk lys foran og bak samt blinklys og horn. Du kan selv skifte pærer i frontlyktene, mens blink- og baklysene kan være litt vanskeligere å komme til.

  • Sjekk over vindusviskerne: Viskerbladene og gummi skal være hele og uten brudd. Er bladene skitne, kan du bare rense dem med en svamp. Defekte viskerblader bør skiftes ut.

  • Smør låsene: Sørg for å smøre låsene med en god låsolje - og ha gjerne en låsolje med de-icer liggende.

  • Kontroller olje, kjøle- og bremsevæske: Moderne kjøreforhold, med blandt annet start-stopp-kjøring, tung last, bakker og akslerasjon på motorveien, utsetter motorer for høy risiko for varmeutvikling. Velg derfor en god motorolje, siden oljen blant annet regulerer motorens temperatur ved at oppta og flytte varmen, slik at motoren er beskyttet under selv ekstreme kjøreforhold.

  • Skift til frostsikker spylervæske: Fyll frostsikker spylevæske på bilen og sjekk, at dysene virker skikkelig.

Du finner alt av tilbehør til din bil i BAUHAUS - uansett merke og modell. 

Vennligst tast inn ditt postnummer for å beregne frakt

Avbryt