Laster inn

Filter by:

Filter
 1. Lysarmatur profi line 4 x 18 W hvit/alu - Ritter Leuchten
  Lysarmatur profi line 4 x 18 W hvit/alu - Ritter Leuchten
  1 09900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
 2. Ritter Leuchten LED-armatur Baton Pro hvit 14 W
  Ritter Leuchten LED-armatur Baton Pro hvit 14 W
  1 09900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
 3. Ritter Leuchten LED-armatur Baton Pro hvit 48 W
  Ritter Leuchten LED-armatur Baton Pro hvit 48 W
  1 69900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
Bruk fallende rekkefølge

Lysarmatur

Lysarmatur er en vesentlig og praktisk del av opplysningen i ditt hjem. De passer særlig godt i våtrom og bad, men brukes også ofte i kjellere, loft og garasjer.

I tillegg ser du dem gjerne i ganger, korridorer og offentlige bygninger.

Hva er lysarmatur?

Med armatur forstår vi selve kassa med holdere, tennere og ledningsnett. Inne i armaturen finner du selve lyskilden, gjerne et lysrør. Det kan byttes ut ved behov.

I lysarmaturen er det en reflektor. Det er den som sprer lyset i riktig retning. Det er et optisk system som gjør at den enkelte armaturtype får en unik lysfordeling. Armaturene kan være konstruert for å gi bredstrålende, smalstrålende, eller også oppadstrålende (indirekte) lys. Reflektoren, som ofte er i aluminium, kan ha speilblank, diffus eller blandet refleksjon.

Lysarmatur på kjøkken og bad

Der det er mye fuktighet passer det seg ikke med vanlige lamper. Du har vel ikke ei stålampe på badet? Har du noen gang kommet til et hjem hvor kjøkkenbordet er dekorert med ei bordlampe?

Pyntelampene reserveres helst for stua og andre beboelsesrom. Der det arbeides, som på kjøkkenet, eller der du forbereder deg til å møte verden utenfor, som badet, skal det være praktisk. Av plasshensyn bør belysningen komme ovenfra og sørge for god spredning.

Så har vi dette med fuktighet. Det gjelder selvfølgelig badet. Men også under matlagingen på kjøkkenet utvikles det betydelige mengder vanndamp. Det stiller krav til både møbelinteriør og belysning. Lysarmaturen dekker derfor selve lyskilden, slik at det ikke hoper seg opp med kalk. Du bare tørker av armaturen med jevne mellomrom.

Lysarmatur under skapet

På kjøkkenet er det godt på ha brukbart arbeidslys. Et armatur plassert under kjøkkenskapet sørger for korrekt belysning av arbeidsbenken. Lyset rettes ned på det du jobber med. Mat og matlaging blir jo stadig viktigere for oss, og de beste resultatene får du når du ser hva du gjør.

Monter derfor opp et lysarmatur og unngå å kutte deg i fingeren eller andre uhell.

Lysarmatur på kjeller og loft

Bruker du kjelleren som vaskerom, melder det de samme hensynene seg som på badet og på kjøkkenet. Lysarmatur kommer til sin rett der det produseres mye fuktighet.

Det er også andre grunner til å bruke lysarmatur på steder dere ikke frekventerer for ofte. Noen velger en enkelt lyspære. Den skjærer ganske sterkt i øynene når den tennes, og er ikke alltid like hjelpsom når du roter rundt og prøver å finne noe. Lysarmaturen er et bedre alternativ for allmennbelysning.

La det bli en fornøyelse eller et lite eventyr hver gang du besøker det sagnomsuste loftet. Et lite trykk og bryteren og du lar armaturen lede deg i dine gjøremål.

LED armatur er kommet for å bli

Vi er innhentet av teknologien. Mye tyder på LED overtar for de fleste av de gamle lyskildene. Det gjelder også for lysarmaturen.

I dagens armaturer brukes gjerne fluoriserende lys eller LED. De fluoriserende lysrørene kjennetegnes ved at lyset kommer fra hele røret. Disse armaturene er også avhengige av jevnlig rengjøring av reflektoren.

LED har ellers for lengst utkonkurrert de gamle glødepærene. De er i henhold til EU-direktivene i ferd med å fases ut. Det er LED lamper som gjelder.

Blant de mange fordelene med LED er det først og fremst den energisparende effekten. LED bruker en brøkdel av den kraften som var nødvendig for å holde en glødelampe gående, og har også et betydelig overtak på så vel sparepærer som annen anvendelig teknologi på området. Dertil har de en holdbarhet som kan vare i årevis. Å skifte en lyskilde basert på LED er ikke noe du behøver å gjøre så mange ganger i livet.

Har du armatur tilpasset LED er det også mer motstandsdyktig mot rystelser. De tåler rett og slett mer.

LED lyskilder er litt dyrere enn andre, men tatt i betraktning strømforbruk og levetid vil det garantert svare seg økonomisk i lengden.

Det kan være mulig å putte inn et LED lysrør i et armatur som har vært brukt med fluoriserende lys.  Sjekk med forhandleren først. Du må i så tilfelle bytte ut starteren som sitter i armaturen med LED-starteren som medfølger lysrøret.

Vennligst tast inn ditt postnummer for å beregne frakt

Avbryt