Laster inn

Stikkontakter og støpsler

Filter by:

Filter
 1. EnsoNordic PowerCube USB m/adapter/4 uttak
  EnsoNordic PowerCube USB m/adapter/4 uttak
  39900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
 2. Elko RS 6-veis stikkontakt med jord
  Elko RS 6-veis stikkontakt med jord
  39900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
  Produktet er kun tilgjengelig i varehus
 3. Elko Plus 2-veis stikkontakt med jord
  Elko Plus 2-veis stikkontakt med jord
  36900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
  Produktet er kun tilgjengelig i varehus
Bruk fallende rekkefølge

2 ulike inngangsporter

Hos BAUHAUS har vi alliert oss med den anerkjente produsenten L-Team, som står bak den geniale PowerCube. Plugg den i strømnettet, og du har en mini-kraftstasjon med inntil 2 ulike "inngangsporter":

 • vanlig strømuttak
 • USB-port

PowerCuben finnes både med fem og fire strømuttak. Disse er perfekte når du skal koble til apparater som bruker strøm, for eksempel lamper, tv-apparat og dvd-spiller. De egner seg også godt til opplading med standardstøpsel av blant annet barbermaskiner og kameraer.

På modellene med fire strømuttak er stikkontakten på baksiden erstattet med en USB-port. Denne er veldig god til opplading av apparater som bruker USB-kabler, slik det er tilfellet med mange smarttelefoner og nettbrett.

Med eller uten ledning

De populære PowerCubene finnes både med og uten ledning. Modellene uten ledning har et fastmontert støpsel som kan plugges direkte i en stikkontakt i veggen. Dette er en opplagt løsning dersom du er lei ledninger som flyter! Du får dessuten samlet alle ledningendene på ett sted, noe som kan gi en estetisk opplevelse av ro og orden.

Ledningmodellene har mobilitet som en stor fordel. Du kan for eksempel plugge ledningen i et stikk bak en kommode, og så plassere selve PowerCuben oppe på flaten, som dermed kan fungere som base for mobiltelefoner, hårtørkere og andre elektriske apparater som ikke kan ligge og slenge på gulvet.

Hint til proffer: Ved å plugge én PowerCube i en annen skaffer du ekstra uttak på en svært enkelt måte.

Strøm og sikkerhet

Selv om PowerCubene kan se morsomme ut og har flotte innsider i blå, grønn eller rød, er de som alt annet elektrisk utstyr uegnede til barnelek. Det offentlige strømnettet i Norge har en spenning på 230 V, og du bør derfor alltid holde godt øye med småbarn som befinner seg i nærheten av elektrisk utstyr, og forhindre at de for eksempel prøver å stikke inn gjenstander i kontakthullene. Du kan eventuelt overveie å barnesikre alle ubrukte strømuttak.

Når du reiser med en PowerCube

Også i utlandet trenger telefonen strøm, og mange har gjerne med seg ekstrautstyr på ferie, slik som reisestrykejern eller oppladbart videokamera. Da kan det være opplagt å ta med seg PowerCuben på ferie! Vær likevel oppmerksom på at ikke alle land bruker samme strømstøpsel som Norge og Nordeuropa. Tar du en helg i London, for eksempel, vil du fort oppdage at de engelske stikkontaktene er helt annerledes enn de norske. Sett deg derfor grundig inn i de lokale strømforholdene før du reiser. Hør eventuelt med reisebyrået ditt om du trenger en adapter.

Stikkontaktens historie

På slutten av 1800-tallet begynte elektrisitet å bli utbredt i hjemmene i Storbritannia og andre land i Vesten. Det meste av strømmen ble brukt til opplysning med glødelamper. Dette førte til at strømselskapene kapret seg kunder ved å levere billigere strøm til de utbredte glødelampene enn til for eksempel støvsugere, som var mye sjeldnere. Men det varte ikke lenge før lure forbrukere hadde funnet på måter å koble andre elektriske apparater til glødelampenes sokler. Dermed var de første primitive støpslene skapt.

I 1883 ble briten Thomas Tayler Smith tildelt det første patentet på en stikkontakt med sokkel. Prinsippet var det samme som i dag: Ved å plugge et støpsel i en kontakt kunne brukeren overføre elektrisitet fra det offentlige strømnettet til et privat apparat. Snart oppstod det konkurrerende modeller i USA, med både to og tre stikkbein. Etter hvert fikk ulike modeller innpass på de forskjellige markedene. Det er grunnen til at stikkontaktene stadig er ulike i for eksempel Norge, Storbritannia, Japan og USA.

Vennligst tast inn ditt postnummer for å beregne frakt

Avbryt