Laster inn

Bruk tapet!

Er du lei av ensfarget vegg kan du med fordel overveie en spennende tapet på en eller flere vegger. Tapet er definitiv tilbake i det moderne interiøret og hos BAUHAUS finner du et stort utvalg av tapeter i alle prisklasser både til barneværelset og det stilfulle hjemmet.

Tapet er ypperlig til å sette en stemning og skape liv til innredningen. Om du ønsker dramatisk uttrykk med store og kraftige mønstre, rene grafiske linjer eller romantiske blomster finner du et hav av flotte tapeter å velge mellom.

Noen velger å tapetsere alle veggene i rommet, men det kan være veldig effektfullt kun å at tapetsere en enkelt vegg som står i flott kontrast til de andre ensfargede vegge. Mangler du inspirasjon, så ta turen innom ditt lokale BAUHAUS varehus. Vi har et stort utvalg av tapeter som vi mer enn gjerne viser deg.

 

Tapeter

 

På bildet ser du tre forskjellige tapeter

 • Den stripete tapeten er en del av Fionas nordisk inspirerte kolleksjon som oser av lys sommerstemning og lette farger. Tapeten har en god lysektehet og passer med sitt klassiske uttrykk til de fleste rom. 
 • Murano-tapetet fra AS Creation gjør det mulig for deg å skape en realistisk imitasjon av en flott og detaljert mørkegrå/sort stenvegg. Se det her.
 • Det søte tapen fra AS Creation i blå og hvit ligner en gammel, klassisk flisvegg i et gammeldags svensk landkjøkken. Den blå fargen passer perfekt i lyse kjøkken. 

Moderne tapeter er meget lette å jobbe med

Har du vurdert å tapetsere hjemme - men har droppet fordi du ser for deg den ene høyden med tapet etter den andre klistrer seg sammen, mens du desperat prøver å smøre tapetlimet på? Eller ennå verre - at tapethøyden begynner å skli ned fra veggen én etter én? Ta det med ro - det skjer ikke!

Før i tiden var taper produsert i vanlig papir som utvider seg når det blir fuktig. Å tapetsere med gammeldags tapet var derfor et litt større prosjekt. Det skulle brukes spesial tapetlim som skulle strykes på selve tapeten, som deretter skulle hvile slik at den fikk tid til å utvide seg før oppsetning. En annen ulempe med de gamle tapetene var at papirtapen krevde verktøy og damp dersom det skulle fjernes igjen.

De fleste tapeter du finner i utvalget hos BAUHAUS er av moderne Smart Paper type – også kaldt Non-Woven eller fibertapet. Fordelen er at baksiden ikke suger lim og at tapethøyden holder på størrelsen. Du kan derfor bare rulle tapetlimet direkte på veggen og legger på tapethøyden umiddelbart. Til slutt skjæres overskytende tapet i topp og bunn og du er klar til neste høyde. Får du senere lyst til at fjerne tapeten eller skifte den ut er det veldig enkelt å fjerne den. Spør gjerne betjeningen i varehuset om råd hvis du er i tvil om de ulike typer tapettypene eller om du har behov for råd og veiledning rundt valg av lim, ruller og øvrig tilbehør til taptseringen.

Før du starter er det en god idé å ha værktøy og tilbehør klart. Du bør ha:

 • Tapetlim
 • Malerulle
 • Bredt sparkel
 • Svamp
 • Pensel
 • Tapetlinjal
 • Tapetbørste
 • Tapetkniv

Du finner et stort utvalg av flotte tapeter og alt det tilbehør du trenger til prosjektet i ditt lokale BAUHAUS-byggevarehus eller her på bauhaus.no

Slik gjør du

 1. Sørg for at veggen er helt glatt og ren
 2. Påfør lim med en malerrulle på veggen (ikke på selve tapeten). Husk å komme helt ut til kantene - her kan du bruke pensel
 3. Start med den første tapethøyden - og vær nøye med at få den helt rett
 4. Glatt ut med tapetbørsten slik at du får fjernet alle luftbobler
 5. Skjær bort overskytende tapet bort - press en kant med sparklet og skjær det bort med tapetkniven
 6. Fjern overskytende lim på fotlist med en svamp
 7. Gjenta prosessen med neste tapethøyde

Vennligst tast inn ditt postnummer for å beregne frakt

Avbryt