Laster inn

Filter by:

Filter
 1. Oras dusjbatteri Eterna krom
  Oras dusjbatteri Eterna krom
  3 74900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
  Produktet er kun tilgjengelig i varehus
 2. Hansgrohe håndvaskarmatur PuraVida hvit/krom
  Hansgrohe håndvaskarmatur PuraVida hvit/krom
  3 19900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
  Produktet er kun tilgjengelig i varehus
 3. Hansgrohe kjøkkenarmatur Talis S 260 krom m/svingtut
  Hansgrohe kjøkkenarmatur Talis S 260 krom m/svingtut
  3 34900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
  Produktet er kun tilgjengelig i varehus
 4. Hansgrohe kar-/dusjtermostat Myfox Nordic krom
  Hansgrohe kar-/dusjtermostat Myfox Nordic krom
  3 09900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
  Produktet er kun tilgjengelig i varehus
 5. FMM blandebatteri Origo krom
  FMM blandebatteri Origo krom
  3 39900
  Se mer Kjøp
  Click & Collect
  Nettbutikk
  Produktet er kun tilgjengelig i varehus
Bruk fallende rekkefølge

Armatur – et viktig valg for god smaks skyld

Armatur er alt det som handler om å levere vann til deg. Springen på baderomsvasken, eller i badekaret – for eksempel. Eller kranene på kjøkkenet.

Vi snakker altså egentlig om «kraner», helt enkelt.  Armatur er bare et noe fancy ord for dette.

Blandingsbatteri er den enheten som blander varmt og kaldt vann, og mange er egentlig ikke klar over at dette er en egen del. Men kaller bare alt «en kran». Det gjør ingenting, for det er nettopp disse tingene vi snakker om, enten det er på kjøkkenet, badet eller på et annet rom i huset.

Armatur

Men dette er faktisk veldig viktige detaljer interiørmessig, og om du setter deg ned og studerer de mulighetene du har, vil du se at du kan få en meget god interiørmessig effekt.

Det finnes svært mange flotte «kraner» på markedet nå. Dette er kraner av alle typer, og i alle utførelser, men kraner som har det til felles at de er nøye gjennomtenkte med tanke på det visuelle, men også i sine funksjoner.

Med andre ord en kunstgjenstand som også fungerer som distribusjonsledd for vannet i huset ditt. En ganske tung symbolsk oppgave dette her, for vann er jo det samme som «liv». Mennesket kan holde seg i live uten mat i lang tid, men det skal ikke mange timer til med lite eller intet vann før systemene svikter.

Behov for VVS-fittings for armaturet? Klikk her!

Dusjbatteri

Et praktisk og dagligdags eksempel på typisk armatur, er dusjbatteriet.

Dette er kranen i dusjen din, og du tenker sikkert ikke så mye på hvordan det ser ut. Men det kan tenkes at dusjbatteriet også server badekaret – og at du med andre ord også dusjer i badekaret. Og da er det kanskje plutselig viktigere at kranen (unnskyld, blandingsbatteriet) ser bra ut.

Et badekar tar jo opp ganske mye plass – så hvorfor ikke gjøre det mer estetisk? Og denne tanken finner du hele veien opp i økosystemet, så nå finner du meget flotte designete produkter som nettopp blandingsbatteri og kraner.

Hvilken stil velger du for din kran?

Tenk først og fremst på hvilken stil du vil ha.

Mye av dette gir seg selv i forhold til interiøret ellers i rommet. Eller – det burde i hvert fall gjøre det! For alle objektene i et rom bør jo passe sammen i et eller annet forhold som er uttenkt på forhånd, altså ikke bare tilfeldig.

Det er da design blir noe mer.

Og dersom du er ny på dette med design, kan du bare stille deg selv spørsmålet: «Hva liker jeg?»

Design skal ikke være vanskelig, og det er helt umulig å ta feil. Du kan si du liker hva som helst, og ingen kan si noe mot deg. Likevel – gå for balanse oftest, men med innslag av sterk kontrast. Da vil du kunne si mye. Og det er jo nettopp kommunikasjon dette til syvende og sist handler om.

Uventet god design

De fleste kan kjøpe en sofa til et par tusen kroner, men om du kommer over en kran du liker, eller et bedårende blandingsbatteri til samme pris som sofaen, da er det lurt å tenke gjennom: Hva er det med disse produktene som gjør at jeg liker de?

Om du stiller deg selv slike spørsmål hele veien vil du kunne finne mye god inspirasjon til hjemmet ditt, og du du vil rett og slett bli bedre på designspørsmål. Hjemmet ditt vil bli vakrere.

Så sett i gang allerede nå med den nærmeste kranen, eller – blandingsbatteriet – du finner.

Vennligst tast inn ditt postnummer for å beregne frakt

Avbryt